Stil og kaos hos keramiker Anne Black

Opholdsstuen er som resten af lejligheden møbleret med så få ting som muligt for at skabe rummelighed.  De slanke gulvvaser er fra Anne Black.

Opholdsstuen er som resten af lejligheden møbleret med så få ting som muligt for at skabe rummelighed.  De slanke gulvvaser er fra Anne Black.

Skrevet af Mette Thomsen, Susanne Laux og Louise Gravesen. Foto: Torben Petersen

Anne Black bor med sin mand og to børn i en treværelses lejlighed. Mød den populære kunsthåndværker på hjemmebane

80 kvadratmeter med frisk luft på en lille tilhørende altan virker som luksus for rigtig mange storbyboere. For det meste hygger keramikeren Anne Black sig da også prima derhjemme, selv om boligen må betegnes som lidt spartansk til den børnefamilie på fire, som hun er en del af.

"Vi er altid meget tæt sammen, når vi er hjemme, og det er nemt at følge med i, hvad børnene laver. Det er klart et plus ved at bo, som vi gør," fortæller hun.

Anne er gift med Jesper Moseholm, som i dag står for den administrative del af den stadigt voksende designvirksomhed 'Anne Black.' Da parret flyttede fra Annes etværelses ind i deres nuværende lejlighed, blev alt skrællet af, så i dag er både savsmuldstapet, gule gulve og brunt køkken forvandlet til rene hvide flader.

Den lyse baggrund er - ganske som på meget af kunsthåndværkerens keramiske design - tilsat enkelt inventar og tilbehør i basisfarver som rød og sort. En del af tingene er loppefund eller arvestykker, der er sat sammen med få, men nøje udvalgte møbler.

Trods de få kvadratmeter er der masser af gulvplads, fordi tøjet hænger på rullende stativer, og sofaen består af store sækkepuder, der nemt kan flyttes efter behov. Dertil kommer Annes kreative, men praktiske løsninger som ‘skoreolen' i entreen.

"Skobrættet var en nødløsning, fordi vi simpelthen ikke havde plads til vores sko i gangen. Derfor tog jeg to brædder, satte elastikker på og hang skoene parvis op i dem. Nu synes jeg faktisk, at skoudstillingen har fået sit eget personlige udtryk i al sin enkelhed," konstaterer hun.

Skriv en kommentar
Kommentarer

Et skønt tilbud til dig

Seneste billedserier


Abonnér på BOLIG MAGASINET nu! Se alle tilbud