Gør et Kähler-fund på loppemarkedet

Her i galleriet kan du se nogle af de mest eftertragtede vaser, der er solgt på Lauritz.com

Her i galleriet kan du se nogle af de mest eftertragtede vaser, der er solgt på Lauritz.com

Skrevet 10. aug 2009 af Signe Lønholdt. Foto: boligmagasinet.dk

Vil du gøre et godt kup, så se de eftertragtede produkter fra Kähler, og få tip til, hvordan du spotter dem

Se mere om: keramik, kahler
Historisk keramik fra Kähler er - til tider - i ekstrem høj kurs. Ifølge Lauritz.com er det især de tidligste arbejder fra slutningen af 1880’erne, som ryger helt op i prisloftet. Det gælder for eksempel denne ‘Elefantvase’ fra 1890, formgivet af Karl Hansen Reistrup for Kähler Keramik. Vurderet til 7.000 kroner, solgt for 22.000 kroner, Lauritz.com.

Her får du tips til, hvad du kan se efter, for at kunne spotte et klassisk stykke Kähler-keramik.


Tidlige værker mest eftertragtede
Der har gennem tiderne været tilknyttet forskellige formgivere til Kählers fabrik.

Vil du gøre en god investering, skal du lede efter en kombination af nogle af de mest kendte som Karl Hansen Reistrup eller Svend Hammershøi kombineret af nogle af de klassiske farver som rød eller grå/hvid lustreglasur.

Lustreglasuren har en metalglinsende overflade og den rubinrøde glasur kaldet ”Kähler rød” blev udviklet af Herman A. Kähler i 1888 og har gjort virksomheden verdensberømt.

De tidligste arbejder er mest eftertragtede. Svend Hammershøis slanke, høje vaser og Karl Hansen Reistrups såkaldte 'dyrevaser' som Elefantvasen, Ørnevasen og Slangevasen er nogle af de værker, der er de dyreste, som er solgt.

I 2007 var Karl Hansen Reistrups Egyptervase dekoreret med rød lustreglasur på auktion hos Lauritz.com og den fik hammerslag på kr. 54.000.


Signaturen har betydning
De fleste arbejder fra Kähler er typisk mærkede HAK i bunden. Denne signatur har ikke ændret sig væsentligt gennem tiden, men de tidlige værker kan enten have stemplet, indridset eller malet mærket i bunden.

HAK-stemplet starter sporadisk i 1872 og står for Herman August Kähler. I 1913 designer Svend Hammershøi et presset og sammenskrevet HAK-logo og herefter bliver mærket obligatorisk i bunden af værkerne.

Foruden HAK-mærket står der ofte Danmark i bunden, samt et nummer og i nogle tilfælde en kunstnersignatur.

Støder du på et stykke keramik med navnet Kähler stemplet eller indgraveret i keramikken, stammer genstanden fra Carl F. Kählers værksted.

Han var den yngste af Herman J. Kählers sønner, der overtog fremstillingen af køkkentøj i Kindhestegade, men lukkede værkstedet i 1895 for at flytte til København.

I galleriet kan du se nogle af de mest eftertragtede vaser, der er solgt på Lauritz.com


Kilder:

Kähler
Lauritz.com
ceramicstoday.com

 

Skriv en kommentar
Kommentarer

Et skønt tilbud til dig

  • Giganterne fra Lyngby

    Nyheder 18. sep 2014

    Se, hvordan du sikrer dig, at din Lyngby-vase er en original fra Lyngby Porcelæn - og få vasen til særpris gennem Bolig Magasinet.

Seneste billedserier

Skal det være dig?


Abonnér på BOLIG MAGASINET nu! Se alle tilbud