Stylisternes jul

Vi har bedt tre stylister om at pynte hvert deres juletræ. Se resultatet og få deres tips

12. november 2008 af Mette Thomsen
Poetisk julefest
Eva-Marie Wilken elsker julen, at pakke gaver ind og bruge pynt, som er hentet langt uden for juleverdenen. I år skal der pyntes med et blødt, historisk udtryk.

Eva-Marie Wilken er fast tilknyttet Bolig Magasinets brevkasse, hvor hun videregiver sine gode ideer til hjemmet. Hun har også skrevet flere boligbøger, herunder et par stykker om at lave genbrugsjulepynt - 'Kors og Ikoner', Aschehoug, og 'Pynt med julens engle', Klematis Besøg www.mariesverden.dk

Eva-Maries tips:
  • Med en rulle smukt silkebånd, en håndfuld perler og en god lim kan du skabe unikt pynt ud af effekter, du aldrig havde troet kunne blive til julestads. Gør som Eva-Marie og brug muslingeskaller, fragmenter af gamle perlekæder og sjove kopper fra loppetorvet til at designe din helt personlige julefest.
  • Savner du inspiration til hurtig juleudsmykning af dine vinduer? Sæt små figurer op med passende mellemrum på lodrethængende silkesnore. Lav mindst fire af slagsen, så de på rad og række danner et lille 'julegardin'.

Moderne nostalgi

Hanne Vinds jul er moderne med grafi ske prikker og modefarver som sort og gul kombineret med rød-hvide elementer.

Hanne Vind er oprindeligt uddannet dekoratør, men har i de senere år arbejdet som boligstylist for en lang række magasiner og blade. Derudover finder og styler hun locations til reklamer. Hanne bor i en gammel lejlighed, der hvert år lægger rum til nye fortolkninger af den klassiske rød-hvide jul. Hanne kan kontaktes via www.portfolio-cph.dk

Hannes tips:
  • Vær ikke bange for at peppe din jul op med utraditionelle farver som gul, sort eller turkis. Ifølge Hanne skal du blot som  dgangspunkt sørge for en gennemgående farveholdning – her klassisk rød og hvid – for at skabe ro i systemet.
  • Du kommer langt med et nøgle rødt garn og en bunke træperler eller knapper i forskellige farver. Med det kan du lave fine, superenkle ophæng til træet.


Fræk julefarvelade
Catrine Mannerup er superkreativ med nål og tråd, og så er hun en passioneret samler af finurlige retroting. Begge dele afspejles i hendes julepynt.

Catrine Mannerup laver boligreportager og inspirationssider til såvel danske som udenlandske boligmedier. I den forbindelse laver hun rigtig mange gør det selv-sager og sælger af og til også unikating af egen produktion. Derudover arbejder Catrine som stylist for danske designfirmaer. Tjek www.catrinemannerup.dk

Catrines tips:
  • Dråberne er syet af stofrester. Lav en skabelon i pap, læg stoffet dobbelt med vrangen udad, og tegn op. Klip ud, og sy sammen vrang mod vrang, til der er et lille hul foroven til at vende posen. Fyld den ud med lidt vat, placér en løkke i toppen, og luk posen med håndsyning. Dråberne kan også bruges som vinduespynt eller gavemærker med ensfarvet stof på den ene side.
  • Klæd en ensfarvet vase på til jul med et hjerte, en stjerne eller andet julestads, som du sætter fast med en klat 'elefantsnot', der kan købes i boghandler og hobbyforretninger.


Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste