Årets nytårsdrink: Lav den lækreste frosé (frosen rosé)!

Hvad bedre at have i glasset på årets sidste dag?

29. december 2017 af Mi Skjold Brix

Vink farvel til det forgangne år med en frosé i hånden. Den mest festlige drink, vi kan komme i tanke om. Navnet, der var på alles læber i 2017 er en sammentrækning af de to ord "frozen" og "rosé" og siger lidt om, hvordan man laver den lækre, lyserøde drink.

Den er relativt nem at gå til, og fik viral succes i 2017 - så det er oplagt, at det er den, du skal skåle det nye år ind med og lave til dine gæster. Du kan nemt lave en stor omgang på én gang. 

Det skal du bruge til frosé:

  • 750 ml rosé - vælg en med stærk kulør og kraftig smag, da den svinder, når den fryses. Gerne pinot noir eller merlot.
  • 2,5 dl sukker.
  • 2,5 dl jordbær.
  • 3/4 dl friskpresset citronsaft.
  • 1,25 dl vand.

Sådan laver du frosé

  • Start med at fryse din rosé i en egnet beholder - maksimum en uge før den skal bruges og minimum 6 timer før.
  • Hæld sukkeret op i en gryde og tilsæt vand. 
  • Rør rundt, mens du bringer det til kogepunktet til sukkeret er opløst.
  • Tag sukkerlagen af blusset og tilsæt jordbær og lad trække i 30 min. før du sier bærerne fra og hælder siruppen over i en passende beholder. 
  • Put din frosne rosé i en blender. Tilsæt citronsaften og 1 dl jordbærsirup. Tilsæt 2 - 2,5 dl isterninger. Blend til massen bliver cremet, og sæt i fryseren i en halv times tid, så den får en tyk konsistens. 
  • Blend igen og server - med et jordbær på glaskanten og gerne i champagneskåle.

Skål!

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste