© iStock

Aperol Spritz: Opskriften på den populære orange sommerdrink

Vidste du, at oliven er en del af opskrifen?

18. februar 2018 af Mi Skjold Brix

De senere år er den italienske aperitif af Aperol, prosecco og danskvand gået fra at være Italiens foretrukne eftermiddagsdrink til Danmarks mest populære sommerdrik. Ethvert udskænkningssted med respekt for sig selv serverer den kølige, orange drink, men det er ikke alle, der ved, hvordan man laver den perfekte Aperol Spritz. Det kan du få styr på her.

Sådan laver du den perfekte Aperol Spriz

  • Fyld et stort vinglas med isterninger.
  • Hæld lige dele prosecco (halvsød, mousserende vin - sødere end fx. Cava og Champagne) og Aperol i glasset i nævnte rækkefølge - bytter du om ligger den tunge Aperol sig på bunden, og det er knap så festligt. 
  • Top med danskvand og en bred skive appelsinskal.
  • Brug evt. et par skiver grøn oliven, hvis du vil gøre som i Italien - de kan dog undlades. 

Sådan gik Aperol Spritz fra anonym til allemandseje 

Siden 1919 havde Aperol levet en anonym tilværelse som yndlingsaperitif i Italien, hvor den gjorde det godt som eftermiddagsdrink før middagen med sine i alt otte procent alkohol, der slog ingen i gulvet før spisetid.

Men den var skabt til noget større, og da Campari opkøbte Aperol i 2003 blev kursen for den bitre spiritus med kun 11 procent ændret. 

I kølvandet på et større arbejde med at brande Aperol blev logoet ændret og de barer, der førte Campari fik den mindre hidsige lillesøster som supplement. Og noget ved den strategi må have været rigtig. 

Fra at blive solgt ét sted online i Storbritanien i 2013 solgte alle supermarkedskæder med respekt for sig selv året efter flasker med de orange dråber og salget online steg med 64 procent på blot et år. 

Samme hæsblæsende succes har den haft i Danmark, hvor den for alvor blev allemands(sommer)eje i 2015 og idag skal du lede længe efter en bar, der ikke sælger den italienske drink og hurra for det. 

Med sin smag af bitre appelsiner, sød rabarber og urter er den en herlig forfriskning på en varm sommerdag, og som du kan se ovenfor, er den nem at lave, når du ved hvordan. 

Men hvad den store succes helt præcis skyldes, kan vi kun gisne om. Men mon ikke, dens held med at skubbe den sarte rosa rosé ud af vinglasset i det danske sommerland skyldes dens genkendelige kulør og klædelige appelsinskal, der gør sig særligt godt på sociale medier? 

Her fra skal i hvert fald lyde en tak til Instagram for at udbrede endnu en herlig trend. 

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste