Opskriften på de perfekte vafler
© iStock

Elsker du også vafler, vil du ELSKE denne opskrift!

Hemmeligheden bag den sprøde vaffel med et svampet indre får du her.

25. marts 2018 af Mi Skjold Brix

Opskriften på de perfekte vafler 

At lave vafler er ikke bare at kaste ingredienser i en skål på slum og satse på, at det hele ender med en lykkelig mundfuld. Langt fra. Faktisk skal du være ret præcis i din tilgang, hvis du vil ende med den perfekte vaffel, der er svampet indeni, men sprød og lidt knasende udenpå.

Held i uheld har vi på redaktionen gennem tiden været ufrivillige testkaniner, og det betyder, at vi med ret stor selvsikkerhed, godt tør erklære denne opskrift for noget nær perfekt, hvis du også gerne vil have dine vafler sprøde, men lidt snaskede indeni.

Ingredienser 

  • 4,7 dl hvedemel
  • 1 3/4 dl sukker
  • 3 1/2 tsk bagepulver
  • 2 store æg
  • 3 1/2 dl mælk
  • 2 1/3 dl smeltet smør
  • Evt vanillepulver

Fremgangsmåde

  1. Bland de tørre ingredienser i en skål.
  2. Pisk æggeblommerne let i en anden skål, og tilsæt mælk, smeltet smør og evt vanillepulver. Bland godt.
  3. Hæld herefter æggeblommeblandingen op i de tørre ingredienser og bland dem nænsomt sammen.
  4. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
  5. Bag vaflerne i et forvarmet jern til de er gyldne - desto højere varme desto mere “snaskede” bliver de.

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste