Opskrift: Karamelliseret æbledessert med makronbund og overraskelse

Få noget fornuftigt ud af sæsonens saftige æbler.

7. november 2017 af Mi Skjold Brix

Denne æbledessert er kreeret af kageblogger Josefine Fürst, og vi er vilde med den! Den er både smuk og syndig på den helt rigtige måde. 

Æbledesserten består af karamelliseret æblefromage på en makronbund og gemmer på karamelliseret æblepuré i midten. 

Fromagen er overtrukket med en glaze af hvid chokolade og toppet med en stilk af mørk chokolade.

Opskriften herunder giver 8 æbledesserter og kan laves med enten rød eller grøn glaze.

Det skal du bruge

Æblefromage

Æblepuré:
750 g pigeon æbler
350 g sukker
200 g fløde

Fromage:
300 g fløde
7 blade husblas
100 g past. æggeblommer
50 g flormelis
250 g hjemmelavet æblepuré

Makronbunde
85 g ren rå marcipan
125 g sukker
1 æggehvide

Chokoladestilke
100 g mørk chokolade

Glaze
130 g fløde
30 g vand
23 g glukosesirup
200 g hvid chokolade
2 blade husblas
18 g smagsneutral olie
Rød pastafarve

Specielt udstyr
Silikonebageform til 8 kugler (7 cm i diameter)
Rund udstikker til makronbundene (ca. 7 cm i diameter)
Sprøjteposer
Termometer til at temperere chokolade
Parisiennejern (en ske kan også bruges)
Rist til at overtrække kagerne med glaze

Sådan gør du

Se fremgangsmåden, der strækker sig over to dage, på Fines Kageunivers.

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste