© Instructables

Sådan forvandler du en Ikea-lampe til en episk Dødsstjerne

Lav en almindelig Ikea-lampe om til en supercool Dødsstjerne med lidt maling og tape.

6. maj 2017 af Sarah Lyster Nielsen

Dødsstjerne i miniformat

Hvis du er vild med Star Wars eller har et barn, der ville elsker en cool Star Wars-inspireret lampe, så skal du et smut i Ikea efter denne lampe.

Ikeas ’PS 2014’-lampe har nemlig en vis lighed med Dødsstjernen fra de første Star Wars-film, og med lidt maling og fiksfakserier kan den komme til at ligne endnu mere – men selvfølgelig helt uden de eksplosive kvaliteter. 

Det skal du bruge

  • ’PS 2014’-lampe fra Ikea
  • Mat lysegrå og mørkegrå maling (lysegrå eventuelt på spray)
  • Pensler
  • Malertape

1. Mal ydersiden af lampen med den lysegrå farve. Hvis du spraymaler, skal du huske at dække den kobberfarvede inderside til, så den ikke bliver plettet. Husk at spraymale udenfor. 

2. Når malingen er helt tør, laver du mønster på lampen med malertape, så den ligner Dødsstjernen. Tapen skal være dér, hvor det lysegrå skal skinne igennem. 

Du kan eventuelt tegne mønstret op med blyant først, så det gør det lidt nemmere, men test først, om du kan viske det ud igen. Du kan forenkle mønstret lidt, hvis det bliver for indviklet. 

Hvis du har tålmodighed til det, er det en god idé at forsegle kanterne af malertapen med den lysegrå maling igen. Ellers kan den mørkere maling nemmere slippe igennem, og så bliver resultatet ikke lige så skarpt.

3. Mal lampen og malertapen over med den mørkegrå maling, og sørg for, at overfladen er pæn og ensartet.

4. Når malingen er tør, kan du forsigtigt hive malertapen af. Hvis nogle af kanterne ikke er helt skarpe, kan du tegne det op med lidt maling, så lampen får en pæn finish. Hvis du vil have en blank finish, kan du vælge en blank maling eller spraye med en klar lak.

Nu er lampen klar til at hænge op. 

Kilde: Instructables

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste