DIY etagefad
DIY etagefad © @maisonbeton

Sådan laver du dit eget, smukke etagefad

I denne uges DIY får du opskriften på hvordan du forvandler dine gamle tallerkener til et smukt, dekorativt og funktionelt etagefad- kun ved hjælp af ganske få midler

3. september 2016 af Mathilde L. Dahlin
De fleste køkkenskabe og loftrum bugner af gammelt porcelæn, som sjældent ser dagens lys - og dét er egentlig en skam. Gamle tallerkener kan, i samspil med hinanden, genanvendes til et nyt, flot og dekorativt fad. Et etagefad, sammensat af akkurat dine udvalgte tallerkener, giver eksempelvis kager til fødselsdagsserveringen, et helt nyt look. 


De kreative piger bag projektet Maison Béton, har en brændende passion for netop DIY. Nedenfor kan du finde en trin-for-trin guide til at lave din unikke kageopsats.


Det skal du bruge:

- Midterstang

- 3 tallerkener

- Boremaskine

- 6 mm bor til porcelænsfliser

- Koldt vand

Step 1: Find de rette tallerkener

Find tre tallerkener som du synes komplimenterer hinanden godt, og som eventuelt passer til dit spisestel.

Step 2: Midterstang

Du skal nu beslutte, hvilken farve midterstangen skal have. På e-bay findes midterstangen i både guld, sølv, lyserød og sort. Alle med forskellige kroner. Man kan også være heldig at finde dem i diverse hobbyforretninger. 

Step 3: Find midten
Step 3: Find midten
For at få det bedste resultat, bør du måle dig frem med en lineal, når du skal bore hul i en tallerken. Find tallerkenens radius og sæt en streg. Drej tallerkenen 90 grader og sæt endnu en streg, så der dannes et kryds. Hullet skal bores i midten af krydset.

Step 4: Boring af huller

Når du skal bore, bør du enten gøre det i håndvasken eller i en balje, da der gerne skal være lidt vand i tallerkenen. Således undgår du at boret bliver for varmt og knækker. Væbn dig med tålmodighed og godt humør. Med mindre det er tyndt fajanceporcelæn, skal du ikke være bange for at det knækker i processen. Læg bare kræfterne i!

Step 5: Sæt fadet sammen

Når de 3 huller er boret, skal fadet samles. Her er det vigtigt at stramme stangen med en skruetrækker i bunden, så opsatsen bliver mere stabil. Juster de enkelte dele med de små gummiringe, der følger med i pakken til stangen. Voila!

For flere smukke billeder og inspiration, besøg Maison Béton på Instagram @maisonbeton

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste