Botaniske kunsttryk af Vee Speers hos Vissevasse

Botaniske kunsttryk af Vee Speers

Vee Speers er en af de hotteste fotografer herhjemme lige nu. I denne måneds udgave af Bolig Magasinet får du særtryk fra hendes nye, smukke fotoserie ‘Botanica’.

11. august 2016 af Pernille Anchwe

Tæt på Vee Speers

Hvad er kunst for dig?
“Kunst er en afspejling af den verden, vi lever i. Det er også den kontekst, som en genstand eller en person er placeret i, som udløser en følelse eller en dialog.”

Hvad er specielt ved fotokunst?
“Fotografering er tilgængelig for alle, så flere mennesker end nogensinde kan bruge et kamera til at være kreative og udtrykke sig.”

Hvad inspirerer dig?
“Usædvanlige ansigter inspirerer mig ligesom vintagetøj og mærkelige objekter, jeg finder på loppemarkeder.”

Hvad vil du gerne opnå med dine fotografier?
“Min hensigt er at trække beskueren ind i et billede, der er ikke kun er smukt, men har en historie.”

Hvad er et godt fotografi?
“Et godt billede inspirerer en følelse og er svært at glemme. Det bliver hos dig, og dine tanker bliver ved med at vende tilbage til det.”

Hvad er historien bag Botanica-fotografierne?
“Botanica startede som et job for magasinet Bloom (fransk blomster- og havemagasin, red.), hvor jeg blev bedt om at fotografere blomster, så de matchede portrætterne i serien ‘The Birthday Party’. Jeg foto- graferede blomsterne på samme måde, som jeg ville fotografere et portræt af en person, så de fik person- lighed – og nogle gange føles næsten ‘menneskelige’. Min hensigt var at skabe smukke, tidløse billeder.” 

Denne måneds tryk i Bolig Magasinet

Du har fået et af disse tryk med Bolig Magasinet – er du abonnent, har du fået dem begge. Læs mere om Vee Speers på Vissevasse.dk

Kærlighed ved første klik 

Australske Vee Speers var 12 år gammel, da hun fik sit første kamera af sin far, og det var kærlighed ved første klik. Herhjemme er hun især kendt for de fængende fotoserier ‘The Birthday Party’ og ‘Thirteen’, som ses på ovenstående billeder.

Botaniske fotoplakater

Alle Vee Speers fotoplakater fås i miljø­ venligt kvalitetspapir. Plakaterne fås i 15 x 21 cm og 50 x 70 cm, der koster hhv. 50 kr. og 395 kr. Se Vissevasse.dk

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste