© Woud

Danske Woud lancerer smuk stol i et anderledes materiale

UPM Grada lyder lidt teknisk og ikke ligefrem superspændende, men det er et helt særligt og ultrafleksibelt træmateriale, der giver helt nye - og særdeles spændende - designmuligheder.

3. januar 2017 af Sarah Lyster Nielsen

Et materiale med muligheder

Træ, der kan foldes og formes som papir - det lyder nok for godt til at være sandt, men det er netop, hvad danske Wouds nye stol er lavet af. Stolen hedder ‘Mono’, og den er lavet af UPM Grada, som kan presses i præcis den form, man ønsker, ud af ét enkelt stykke træ.

© Woud

‘Mono’ er designet af finske Kasper Nyman, og inspirationen fandt han i det specielle materiale, som han har udforsket til bunds.

“Idéen til Mono udsprang af min interesse for materialet. Som designer er jeg meget fokuseret på produktionsmetoder og industriel fremstilling. Jeg har i lang tid eksperimenteret meget med pap og papir til prototyper og forskellige foldemetoder, og det har haft stor indflydelse på designprocessen,” fortæller Kasper Nyman.

“Jeg ønskede at se, hvor udfordrende jeg kunne gøre mit design og på den måde, med et åbent sind, lege med materialets mange muligheder og grænser.”

© Woud

Netop dette materiale og denne teknik har gjort det muligt at designe ‘Mono’, hvis sæde er foldet og formstøbt som et stykke papir. Designet er i sig selv meget simpelt og minimalistisk, men det unikke overlap af træ på stolens sæde havde ikke været muligt at opnå med traditionel krydsfinér. der ikke kan foldes på samme måde.

“Den lille åbning i selve sædet er ikke blot en visuel detalje i designet. Det er en funktionel del af støbningsprocessen, der lader materialet bøje naturligt sammen uden at tvinge det på plads i sin form,” forklarer Kasper om sit design.

© Woud

De fine stole er oplagt som spisebordsstole, og de kan også sagtens bruges enkeltstående som et flot, skulpturelt element i indretningen.

‘Mono’ fås i lyst eller sortmalet egetræ, og de koster fra 3.495 kr. pr. stk. 

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste