De 10 største indretningstrends i 2016

Grafiske elementer, tapeter i metallic og smarte løsninger er nogle af de største trend i 2016. Få indblik og inspiration til stilen her.

1. marts 2016 af Camilla Albrechtsen

Pinterest er et sandt mekka for alle, der elsker indretning. Som forgangsløber har de netop løftet sløret for de største indretningstendenser i 2016. Vi viser dig, hvordan du får stilen anno 2016.

 

1. Håndlavet design

I 2016 hylder vi det gode gamle håndværk, som for eksempel snedkeri og vævning. Håndlavet design skaber sjæl og personlighed i dit hjem, og tilføjer en masse charme. Så har du set dig lun på et værk eller en kunstner, skal du ikke tøve. Grib stilen og udvælg noget unikt til dit hjem.

2. Mønstrede tapeter i metaller

Flotte tapeter med mønstre i metaller forlænger tendensen fra sidste år, hvor metallerne dominerede indretningen. Metalstormen er stadig over os og vi har bestemt ikke fået nok endnu.

3. Smarte opbevaringsløsninger

I dag bor vi tættere end nogensinde, derfor er smarte opbevaringsløsninger et must og en kæmpe tendens i år - og vi glæder os allerede nu, til at få mere plads.

4. Indret med strik og vævede tæpper

Stilen med strik og vævede tæpper kan spores tilbage til 60-70'erne, hvor indretningen var præget af gode, naturlige materialer og høj kvalitet. Boheme stilen omfavner det naturlige, og indbyder til hjemlig hygge og socialt samvær. Vævede tæpper og strik kan i dag fås i smukke 2016-udgaver og stilen passer perfekt ind i de skandinaviske hjem.

5. Puder med grafisk print

Puder med print er allerede en stor trend. Du skal især gå efter puder med farver og grafiske print.

6. Geometriske mønstre

Geometriske mønstre kan skabes med forskellige farvede fliser, og resultatet er fantastisk. Om du er til den lette eller modige stil, er underordnet, da stilen kan tilpasses og personliggøres.

7. Sort, hvid og organiske former

De sorte og hvide nuancer skaber skønne kontraster og giver dybde. De organiske former kan nemt implementeres ved at købe unikke lamper eller lysestager.

8. Den skandinaviske stil

Den skandinaviske stil er oppe i tiden og mange finder inspiration fra de danske og svenske hjem, som især er kendt for at kunne mikse forskellige materialer, kvaliteter og farver. Den skandinaviske stil har aldrig været pompøs, men er derimod enkel og funktionel.

9. Skjul dine ledninger

Vi lever i en højteknologisk tid, hvor vi er afhængige af ledninger og strømopkoblinger. Men i 2016 skal det være slut med de grimme og uholdbare løsninger – nu skal ledningerne pakkes væk og skjules for omverdenen. I 2016 vil der derfor være øget fokus på flotte, innovative møbler og løsninger, som vil kunne skjule vores ledninger. Hurra!

10. Grålige nuancer

I 2016 skal du gå efter de grålige nuancer til indretningen. Og det er alt ligefra vægmaling til sengetæpper. Hvis man kombinerer forskellige grålige nuancer, vil du få et ekslusivt og afslappet look. Stilen passer især til soveværelset.

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste