Et portræt af en storby

Med enkle streger gengiver Studio Esinam storbyers arkitektoniske højdepunkter. Deres ambition er at udforske og kommunikere arkitekturens kvaliteter videre fra et nyt og friskt perspektiv. Turen er nu kommet til København.

17. april 2015 af Malene Helledie

Den nye serie med København skildrer både byens prægtige bygninger fra det 18. århundrede og de mere modernistiske i den senere tid. Marmorkirken der stiger op over byens tage med en overdådig rokoko stil, Danmarks Nationalbanks maskuline facade, Gruntvigs kirkes barske ydre og Vor Frelsers kirkes snurrende guldbelagte spir. Nyhavn har også fået en plads, med dens charmerende gamle bygninger og københavner-stemning.

De to designere er passioneret omkring arkitektur, men for dem er det meget mere end blot form og struktur. Arkitektur er også stedet omkring bygningerne, følelsen når du træder ind i den, lugten, lyset og følelsen når du rører materialerne der er brugt. Med illustrationerne vil de gerne vække, de følelser og assosiationer vi forbinder med stederne.

Studio Esinam har base i Sverige hvor de to arkitekter og art directors, Josefine Lilljegren og Sebastian Gokah, startede op i 2013.

Illustrationerne der repræsenterer bredt, helt fra Stockholm til Tokyo er opdelt i to kategorier. Den ene kategori er 'Landmarks', der viser attraktioner vi kender i byerne rundt om i hele verden. Den anden er 'Elevations', der tager udgangspunkt i plantegningen af bygningerne. Den enkle streg fokuserer på opbygningen og gør, at man oplever dem på en ny måde.

Se mere på studioesinam.com

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste