7 enkle og nemme tips til at lave dit eget udekøkken
© Pinterest

Få 7 enkle og nemme tips til at lave dit eget udekøkken

Går du med tanker om at bygge et praktisk udekøkken fuld af stil? Få inspiration og find ud af, hvordan du laver dit eget udekøkken med disse 7 enkle og nemme tips!

17. juni 2017 af Dorthe Plechinger

1. Hvilken bordplade skal du vælge til udekøkkenet?

Bordpladen er en af de vigtigste ting at overveje grundigt, inden du laver dit udekøkken: Skal bordpladen være være i træ, rustfrit stål, mosaik eller granit? Priserne varierer, men det gør holdbarheden også. En bordplade i et udekøkken er udsat for meget forskelligt vejrlig - varme, regn, sol, kunde. Vil du være på den sikre side, så er et udekøkken i rustfrit stål eller granit det mest vejrbastante.

2. Fastmonteret eller mobilt udekøkken

Overvej også, om udekøkkenet skal være fastmonteret eller mobilt. Fordelen ved at gøre det fastmonteret, er, at det er lettere at få etableret vand, opbevaring m.v. Fordelen ved at gøre det mobilt er, at det bliver mere fleksibelt. Husk at tage afløb til vandet med i overvejelserne. Skal der bygges en lille stenfaskine, eller kan vandet løbe hen i et afløb ved terrassen? 

3. Udekøkkenets blus

Blusset skal bruges til at koge kartofler, grøntsager eller pasta - alt der ikke skal grilles. Det optimale er udekøkkener med et indbygget gasblus i bordpladen. En ok-løsning er et enkelt gasblus eller en el-kogeplade. De kan købes, men du kan også finde dem brugt.

Husk at stille blusset væk, når det ikke er i brug. Grillen har du nok i forvejen, men den findes også indbygget i flere løsninger.

4. Opbevaringsplads i udekøkkenet

Det optimale er at have et rum til de ekstra sager udenfor, men en ok-løsning kan være at samle de nødvendige redskaber og krydderier på en bakke eller i en krukke.

5. Hæng kroge op i udekøkkenet

Kroge i udekøkkenet er praktiske til at hænge grillhandsker, viskestykker eller andet køkken- og grillgrej på. 

6. Vask og afløb

Det optimale er en vask, der har tilsluttet vandhane og afløb, men en ok-løsning kan også bare være haveslangen og en spand til at vaske og rense grøntsager m.v. i.

7. Udekøkken med overdækning

Det optimale er at placere udekøkkenet under et halvtag, en markise el.lign. og kunne dække udekøkkenet over med en beskyttelseshætte. En ok-løsning kan være at skærme med en parasol eller svøbe bordpladen i plastik/presenning, når det ikke bruges i længere tid.

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste