Nytårspynt, genbrug julen.
© iStock

Genbrug dit juletræ og gavepapir som nytårspynt

Julen er lagt bag os og nytårsaften er lige rundt om hjørnet. Her er 7 geniale måder, du kan bruge julens efterladenskaber til fin nytårspynt på.

28. december 2016 af Kathrine My Poulsen

Fra julepynt til nytårsfest

Juleanden er spist, gaverne pakket op og julestemningen er forduftet. Butikkerne bugner med tilbud på fyrværkeri, champagne og kransekage og om lidt skal julehjerterne pakkes væk og nytårshatten skal findes frem.

Men i stedet for at smide træet ud, kaste de tomme vinflasker og grankransen i containeren, hvorfor så ikke genbruge det hele? Det er både nemmere, billigere - og langt sjovere at DIY'e nytårspynten ud af julens ”rester”. Vi viser dig her 7 måder du kan gøre det på.

Sådan bruger du juletræet

Juletræet med sin pynt, venter på vi får begyndt... på nytårsaften! Der er ingen grund til at juletræet skal lade livet før nytårsaften er veloverstået.

Træet kan sagtens gøre det ud for en festlig nytårsdekoration midt i stuen. Pynt til med balloner, serpentiner og andet nytårspynt – gerne i guld og sølv, eller i samme farver, som du bruger til borddækningen. Det giver et festligt look.


Tomme vinflasker som festlig dekoration

Den gode vin er væk, men flaskerne står at fylder efter julemiddagen. Heldigt. For vinflaskerne kan ret nemt omdannes til perfekt pynt på nytårsbordet eller i vindueskarmen.

Der skal ikke mere til end en gang guldmaling for at gøre vinflaskerne nytårsagtige – og med spraymaling er flaskerne lyn hurtigt pakket ind i guld. Når de er tørre kan de pyntes med guld-serpentiner og påklistres 2017-tal klippet ud i pap.

Mere festlige festhatte

Juleguirlander fra juletræet er perfekte til at opgradere de købte nytårshatte. Opskriften er simpel:

Køb de billige, helt simple hatte (eller fold en af pap selv). Lim guirlanden rundt i kanten af hatten og eventuelt i toppen også. 

Konfetti af gavepapir

Hvorfor købe konfetti, når du har sorte sække til overs med gavepapir fra juleaften? Det er både godt for miljøet, pengepungen og kreativiteten.

Du kan enten klippe det i stykker med en saks, en hulmaskine eller bruge en makuleringsmaskine, hvis du ikke har tålmodighed til det andet. 

Gavebånd i små bitte stykker gør sig i øvrigt også godt som konfetti.

Julelys i vinflasker

Inden du pakker lyskæderne væk til næste år, kan du ligeså godt udnytte dem som nytårspynt. Kæderne kan eksempelvis bruges på bordet som lysende bordløber, eller put dem i tomme vinflasker og lad dem give et dekorativt lys.

Årstals-gurilande på 5 minutter

Har du stadig mere guirlande til overs efter hatte-kreationerne kan du kreere en fin årstals-guirlande af resten. Den nemmeste måde at gøre det på, er at lave ”2017”-tal i pap eller karton, som beklædes med guirlanden.

Lim eventuelt guirlande på begge sider af tallene, sæt snor igennem og hæng den op som fin og dekorativ pynt.

Julekransen i nytårsklær 

Byd gæsterne velkommen på bedst mulig vis med en dørkrans med nytårslook.

Grankransen på hoveddøren bliver hurtig festlig med glimmer, guirlander og konfetti. Fjern først forsigtigt så meget af julepynten fra kransen som muligt, og brug derefter rigeligt med festpynt på kransen.

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste