Hjemme hos Kristina Dam

Kom med ind i Kristina Dams univers. Du får et eksklusivt indblik i hendes hverdag, der afspejler hendes kreative evner og byder på familieliv, arkitektur og drømmen om et 'simple house' i Californien.

29. april 2015 af Malene Helledie

HVAD VILLE DU REDE, HVIS DET BRÆNDTE? 
Hvis det brændte ville jeg redde mine børn, mand og Mac computer.

HVILKEN ROLLE SPILLER ARKITEKTUR FOR DIG?
Min uddannelse fra arkitektskolen har bevirket at arkitektur og rumligheder samt overflader og materialer betyder alt for mig. Både i mit arbejde som designer men også i min hverdag. Jeg kan ikke holde ud at befinde mig i rum der er for mørke, og jeg sætter stor pris på at mit eget hjem fremstår med en god blanding af ærlige materialer, fine rumligheder og smukke designs.

 HVORNÅR VIDSTE DU, AT DU VAR GOD?
At designe, drive forretning, få karriere og familieliv til at gå op - at være god har så mange betydninger. For mig er det aller vigtigste at lave det jeg elsker hver dag, der skal arbejdes meget når man driver sin egen virksomhed og derfor er det også ekstra vigtigt at det ikke bliver en sur tjans. Der er ikke en eneste dag jeg er stået op og ikke haft lyst til at arbejde. Jeg er taknemmelig og glad for at mine designs bliver så fint modtaget både i ind -og udland, og jeg elsker det jeg laver.

HVORDAN SER DIT DRØMMEHUS UD? 
Den serie illustrationer jeg tegnede som nogle af de første og som jeg blev kendt for er en serie på fire illustrationer inspireret af de store arkitekters huse. Et af de huse er og bliver mit drømmehus: Eames parrets eget hus i Californien. Jeg har besøgt huset og dets beliggenhed er lige så unik som huset. Jeg elsker tanken om at det er blevet produceret i præfabrikeret moduler og sat sammen, så det i virkeligheden ikke er noget særlig dyrt hus – men hold op hvor er det nogle smukke rum. 

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste