Huset fra Pixar og Disneys film "UP" genskabt i fuld størrelse i Utah

Familiefar opfører en nøjagtig kopi af Pixar-huset fra både udvendigt og indvendt, og han og familien bor selv i det.

26. marts 2017 af Mikkel Hede

Tro kopi af Disneyhus

Blair Bangerter bygger huse i Utah i USA til hverdag. Til sig selv og hans familie har han bygget et hus, der skiller sig noget ud fra mængden. Hans hus på 13218 Herriman Rose Boulevard er én stor hyldest til den vigtigste lokation i Pixars og Disneys animationsfilm "Up": Carl Fredricksens hus.

© The Salt Lake Tribune

Handlingen i UP

UP handler om den tudsegamle pensionist, Carl Fredricksen, der nægter at give efter for entreprenørerne omkring hans idylliske hus, som er så fuld med minder. Byggefolkene vil gerne have hans hus fjernet og jævnet med jorden, så det kan give plads til nybyggeri. Men Carl Fredericksen snyder dem og flyver væk med hele sit hus løftet af en stor sky af heliumballoner. En skoledreng kommer desværre med ved lift-off, og så begynder eventyret. 

En særlig plads i hans hjerte

Den historie betyder meget for Blair Bangerter. Det skyldes efter hans eget udsagn, at han og hans kone selv har oplevet at miste et barn. Det er nemlig en del af baggrundshistorien for Carl.

Blair Bangerter har dog både kone og børn i dag og virker ikke som en sær enegænger som Carl Fredricksen. Men filmen har en særlig plads i hans hjerte. Sammen med sin bror har Blair Bangerter genskabt huset 1:1, så det næsten på en prik ligner den animerede original.

© The Salt Lake Tribune

Fuldt funktionsdygtigt filmhus

Indvendigt er huset fuld funktionsdygtigt med inventar, der virker som snydt ud af næsen på filmen. De mekaniske dele af huset som køkkenelementerne er også genskabt i filmens stil. Elektronikken i husets hvidevarer lever dog op til den højeste nutidige standard. 

Måske handler Blair Bangerter animationshus også om at rette noget opmærksomhed mod hans byggevirksomhed. Men hvad gør det, når tanken er sjov - og også lidt skør? 

Kilde: The Salt Lake tribune

Se film fra den genskabte hus fra Pixar og Disneys UP her:  

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste