Københavnsk designvirksomhed imponerer med rå minimalisme

Kollektionen fra New Works gør op med de pæne, skandinaviske traditioner ved at fokusere på hårdhed og rå toner kombineret med kunst og elegance.

1. december 2016 af kommerciel redaktion for New Works

Mørk, maskulint og elegant. Det er tre ord, der beskriver en af tidens nyeste tendenser, hvor det nordiske design bliver mere upoleret, råt og kunstnerisk.

En designvirksomhed, der arbejder med det mørke, maskuline og elegante er københavnske New Works. Deres produkter består af naturlige materialer som metaller, glas, træ og stentyper og bevæger sig i grænselandet mellem kunst og design.

Tanken bag New Works er at gøre skandinavisk design mere upoleret, eksperimenterende og råt. Knut Humlevik, der er kreativ chef i New Works, mener nemlig, at skandinavisk design er blevet for poleret og i stigende grad handler om form og farver frem for naturlighed. Han vil derfor have New Works' kollektion til at består af rå og kunstnerisk design med skulpturelle silhuetter.

Bliv inspireret af stilen med disse fire produkter fra New Works, som udfordrer de skandinaviske traditioner med en upoleret elegance:

Rise & Shine med natur

Spejlet Rise & Shine er et afbalanceret vægspejl med en solid messingvægt. Designet har med de enkelte, eksperimenterende linjer og et strejf af naturmaterialer et rå og minimalistisk udtryk. Spejlet kan justeres med snoren, så det kan tilpasses til forskellige højder og kan hænge som en dekorativ vægskulptur på både badeværelse, stue eller entre.Rå og kunstnerisk

De tre lysestager i serien Crowd Candle Holder er små kunstværker i sig selv. Stagerne er produceret i samarbejde med den britiske kunstner David Taylor og består både af beton, messing og kobber. Materialerne skaber tilsammen cool, rå lysestager, som med deres hårdhed og elegance udfordrer grænsen mellem moderne kunst og design.Stilistisk lys

Lantern Pendant fra New Works er med både form og materiale en nyfortolkning af de klassiske kinesiske rispapirlamper. Lamperne fungerer både i små intime rum og store miljøer, fordi det matterede glas giver et behageligt rumlys. Kobbertoner

Kobbermaterialet giver rå, minimalistiske produkter en varm glød og en mystisk undertone. Materialet bliver brugt sammen med det røgede glas i Bowl Table til at give et hyggeligt og dunkelt skær, som er inspireret af gamle lanterner. Det er en moderne bordlampe med en historisk æstetik, som passer godt med de rå og naturlige undertoner. 

New Works' nyeste kollektion består af både møbler, belysning og mindre boligaccessories og er skabt i samarbejde med internationale designere. Se hele kollektionen her.

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste