Det skrå køkken

Et friskt par var med på en vild køkkenidé, hvor to vægge blev væltet, og en ny sat op, skråt igennem det nyetablerede rum. Parret fik et skønt køkken, de aldrig havde turdet drømme om.

7. maj 2007
Der var ufatteligt meget gangareal med masser af spildplads i den gamle hjørnelejlighed på 165 kvadratmeter, som parret havde arvet. Og mørkt var der også i det oprindelige køkken og det tilstødende pigekammer, som hvert kun havde et lille vindue.
For at få et nyt og større køkken besluttede lejlighedens beboere sig i første omgang for at rive væggen ned til pigekammeret. Det skabte et køkken med en vinduesvæg, der kantede sig ud og ind med skæve vinkler overalt.
Efter besøg hos forskellige køkkenfirmaer, fandt parret hurtigt ud af, at hvis de ville have et kvalitetskøkken, skulle det specialdesignes og ville derfor koste en mindre formue. Og hvis arbejdshøjden i det nye køkken desuden skulle sættes op, ville det give ekstra skygge oven i det i forvejen sparsomme lysindfald på grund af de lave vinduer.
Et møde med køkkenfirmaet Det Mondæne Skur blev imidlertid et vendepunkt for parret. Indehaveren, Pia Aardestrup, der ud over at tegne køkkener også arbejder som rumdesigner, havde en unik løsningsmodel, som ville give det nye køkken en større helhed og bedre sammenhæng med et stort bryggers som bonus.
Ud over pigekammeret inddrog Pia Aardestrup både den lange gang med badeværelset for enden og en del af den store entré med vindue. Til gengæld blev der opført en ny væg mellem entreen og det nye køkken, der fik den flotte buede væg fra den store entré til at komme til sin ret. Et stort lyst rum på 28 kvadratmeter med spændende dimensioner var skabt.  

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste