© Anders Arhøj

Min scrapbook: Anders Arhøj

Kig ind i den danske keramiker Anders Arhøjs fantasifulde scrapbook, hvor der bliver leget med pangfarver, glasur og ler. Du kan også se designerens drømmehus, der har privat helikopter på taget og hemmeligt laboratorium på havbunden.

27. marts 2015 af Nina Favrelle & Malene Helledie


HVAD VILLE DU REDDE HVIS DET BRÆNDTE?

Mine transportable harddiske med alt mit arbejde og så min barndoms fotoalbums (fra dengang man rent faktisk havde tid til at sætte fotos i mapper!). Jeg ville lade alle mine keramiske samlinger stå - de kan jo godt tåle lidt ild i forvejen, haha.  

HVORDAN SKULLE DIT SELVPORTRÆT SE UD?
Jeg har det virkelig dårligt med alvorlige portrætter af kunstnere som lægger ansigtet i dybe, lidende folder for at blive taget seriøst. På den anden side tager folk ofte ikke én alvorligt hvis man stor-smiler på billeder. Dog smilede mit største idol Jim Henson nærmest altid på fotos, så måske det bare er en skrøne. Jeg ville nok personligt foretrække enten helt clean sort/hvid old school portrait style med lidt glimt i øjet, eller også fuldstændig over the top 1990'er agtigt a la Dave LaChapelle med 1000 ting der sker på billedet og technicolor-farver.

HVORDAN LADER DU DIG INSPIRERE AF DEN JAPANSKE KULTUR?
Jeg forsøger både at rejse til Japan jævnligt og træne mit japanske sprog (som desværre blir lidt rustent når man er bosat i Danmark). Desuden arbejder jeg jævnligt sammen med mine japanske venner som bor i Californien. Vi laver forskellige projekter - og altid med udgangspunkt i det japanske. Om en måned flyver jeg til San Francisco endnu engang for at designe og ombygge en japansk butik som jeg tegnede for 3 år siden. Den skal ende med at blive en blanding af livtsstilsbutik, vin- og sake-handel og et Fukushima-inspireret laboratorium for indendørs plantevækst. Det er fedt at kunne eksperimentere og tage chancer når man selv bestemmer alt og ikke skal arbejde for alt for konservative og mainstream-orienterede kunder.

HVORDAN SER DIT DRØMMEHUS UD?

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste