© Barneys New York

Modehus laver næsten tro kopi af den velkendte blå Ikea-pose

Balenciagas nye taske ligner virkeligt Ikeas blå pose – den koster bare ca. 3000 gange så meget.

26. april 2017

Luksusudgaven af Ikea

Ikeas blå FRAKTA-pose er kendt verden over, og den er fantastisk praktisk til både Ikea-varer, flytninger og vasketøj. 

Den store pose koster normalt en flad femmer, men hvis du har savnet en luksusudgave, har Balenciaga opfyldt dit ønske – til lige knap 15.000 gode danske kroner.

Tasken ligner unægteligt Ikeas FRAKTA-pose, men den er selvfølgelig ikke helt magen til. 

Balenciagas ’Arena’-shopper er lavet i blankt, rynket skind og har selvfølgelig Balenciagas guldlogo påtrykt på siden, og ligesom i FRAKTA er der god plads til dine ting.

© Barneys New York

Ikea er smigret

Mange firmaer ville måske reagere på en sag som denne med anklager om kopiering, men Ikea tager det hele med et smil på læben:

”Vi er utroligt smigrede over tilsyneladende at være en inspirationskilde for Balenciagas seneste catwalkdesigns,” siger Stella Monteiro, salgsleder i Ikea UK og Irland.

”Vores IKEA Frakta-pose er et af vores mest ikoniske produkter, som allerede mange allerede ejer og elsker – og nu kan folk virkeligt få designerlooket til få penge.”

© Ikea

Kækt modsvar fra Ikea

Selv om møbelgiganten har taget sagen meget let, har de alligevel benyttet lejligheden til at drille Balenciaga lidt med et glimt i øjet. Sammen med det svenske bureau ACNE har de lavet en udførlig guide til forbrugerne, så du ikke behøver at være i tvivl om, at du har fået i en vaskeægte Ikea-pose - se selv her.
© Ikea

Om Balenciaga rent faktisk er blevet inspireret af FRAKTA, det er ikke til at sige, men i hvert fald kan du roligt føle dig moderigtig, når du flasher din blå Ikea-pose i fremtiden.

Kilde: Dezeen

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste