Roon & Rahn og reflektioner

Mød de to unge århusianske fyre, der laver lækre træmøbler. Her midt i en lynkarriere har de givet sig tid til at reflektere over deres eget brand, alle dilemmaerne og hvordan man tøjler sin egen kreativitet.

12. juni 2015 af Malene Helledie

Det unge brand beskriver deres brand som, “en spontan kulmination af gode idéer om bordtennisbordet og en trang til at skabe designløsninger, der giver mening i respons til et behov”

Og det var netop en samtale imellem de to roommates, om det spisebord de manglede, der blev begyndelsen på det hele. ”Det startede med et ganske simpelt behov, der senere skulle vise sig at lede vores liv på nye tanker. Vi manglede et spisebord til vores nye lejlighed i Aarhus. På daværende tidspunkt var vi to venner, der ikke vidste ret meget om at bygge møbler – eller drive en virksomhed for den sags skyld”, indrømmer Roon&Rahn. Deres selvbyggede spisebord endte med at vinde Ilvas designpris og det satte gang i den nye karriere.

Et år efter denne pris, har du skabt en etableret virksomhed, der bygger på uddannelser i visuel kommunikation og industriel design, venner støtte og en kæmpe portion gode idder. Der skal dog ligges hårdt arbejde i at holde gang i hjulene på denne hurtige succes, ”Man skulle tro, at når ens design var færdigt, var man nået i mål. Men det er så først her, at det for alvor begynder, hvis man vil have sit design ud i verden. Det bliver brugt meget energi på at så en masse frø, som på længere sigt skal blive til noget stort. Vi har generelt prøve at udstråle, at vi er større end vi er, og så lært tingene mens behovene opstod. Sådan har vi lært meget, hurtigt”.

Fremtiden byder på at outsource så mange opgaver så muligt, så de kan koncentrere sig om den kreavtiveten, som er svær at holde tilbage. ”Når man er et kreativt menneske, kan det ofte være svært at begrænse sig, når man har en væg fyldt med nye ideer og tiltag. Det er vigtigt at bevare fokus og det kan være en udfordring at prioritere tiden mest hensigtsmæssigt”, fortæller Roon&Rahn.

Roon &Rahn har fat i nogte, de rammer tiddsånden med deres møbler der kombinerer design og behov på smuk vis. De unge mænd har taget et modigt spring ud i designverdenen, fordi de brænder for det,”Man er iværksætter fordi man ikke kan lade vær!”

Deres hook kombinerer funktion med design, og der bliver ikke gået på kompromis med nogen af delene. Boarded er designet sådan, at du frit kan flytte rundt op knagerne med magnetender og skabe forskellige funktioner alt efter dit behov.

De to unge fyre laver så vidt muligt deres produkter af genbrugstræ. De har den indstilling, at møblerne skal laves fra gang til gang, fra kunde til kunde. På den måde for alle deres kunder et personligt og unikt møbel med hjem.

 

Deres materialer er træ og sort snor. Snoren giver den ekstra funktion der gør møblerne til et stykke design, der både er praktisk og flot.

Reflektor kaster lyset tilbage og kan oplyse et stort rum. Træet er genbrugstræ, og skærmen er en gammel parabol, der har fået nyt liv. 

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste