© Frederikke Heiberg

Sådan indretter du med mørke farver

Giv dine hvide vægge modspil med mørke nuancer. Få de bedste tips til at indrette med mørke detaljer her.

12. april 2017 af Pia Olsen /Living Stories

6 tips til indretning med mørke detaljer

1 Mal en væg. Drømmer du om at skabe en intim, huleagtig stemning i soveværelset eller sofastuen, så snup Nannas trick, og mal én eller flere vægge i en mørk nuance. Gå fx efter mørk blå, grå eller grøn, som samler rummet og hygger.

2 Understreg hulestemningen med et gulvtæppe i en mørk nuance. Vælg samme farveskala til puder, plaider og andre tekstiler.

3 Miks med messing og stål. Har du mørke møbler eller vægge, er accessories i smukke metaller et hit. De lyser op og giver looket liv og elegance.

4 Skab harmoni. Mørke farver er mere dramatiske. Overvej derfor at indrette dit hjem tone i tone for at gøre udtrykket mere roligt. Har du fx en mørkeblå væg, så hold dig til nuancer af samme farve.

5 Husk kontraster. De mørke farver giver dybde i et rum, men de har brug for et lyst modspil. Sørg derfor for at balancere rummets farver, så du også har lyse nuancer i spil.

6 Gå efter det enkle. Er der knald på de mørke farver, kan du med fordel gå efter møbler i et enkelt formsprog, som understreger det klassiske look. 

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste