Se kanin-sukkulenten som nettet går amok over

Et par tweets var alt, der skulle til for at gøre den perfekte plante til påskesæsonen verdensberømt. Mød Monilaria obconica!

16. marts 2017 af Mikkel Hede

Kanin-sukkulenten med X-factor

Nettets veje er uransagelige...

I Sydafrika har den såkaldte kanin-sukkulent, Monilaria obconica, levet i ubemærkethed siden tidernes morgen. Faktisk blev den først beskrevet så sent som i 1929.

Ud af det blå er der så lige pludselig en dag en japansk twitterkonto (@celely1128), der i et tweet lægger nogle billeder af planten ud - og pludselig går nettet amok med titusindvis af delinger. 

Siden er det ene online medie efter det andet i vesten fulgt med. Det er bare for skørt, hvis det ikke var fordi, at de små første skud af den lavstammede sukkulent ser så fuldkommen bedårede og nuttede ud! Eller "kawaii", som den slags hedder på japansk. 

Se for dig selv her i galleriet. 

Kanin-sukkulenter med posten

Monilaria obconica er bestemt ikke hyldevare på danske planteskoler. I Danmark er den stort set uopdrivelig. Den har tilsyneladende end ikke et dansk navn endnu. 

Du kan dog godt bestille frø til Monilaria obconica hos blandt andet myseeds.co eller på amazon. Så med lidt held kan du time Monilaria obconicas spæde skud med påsken til næste år.

Voksen Monilaria obconica

Sådan ser den udvoksede kanin-sukkulent ud:

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste