Rabarber-mojito – dansk twist på skøn cocktail

Du kender mojito – den læskende drink med rom og mynte. Men prøv at lure denne danske variant, hvor rabarber bliver en vigtig ingrediens.

7. juli 2015 af Lasse Schelbeck

Når sommervejret titter frem, så skulle man være et skarn, hvis ikke man kunne bruge en eftermiddag eller aften i selskab med en lækker drink. Den fantastiske madblog portandfin.com har lavet denne skønne mojito-opskrift med et lækkert rabarber-twist. 

Opskrift på 1 stk rabarbermojito

Du skal bruge:

Til rabarbersirup

(vi viser dig, hvordan du laver det herunder)

  • 4 store rabarberstilke
  • 200 g. Rørsukker
  • 2,5 dl vand

Til mojito:

  • 4 friske mynteblade
  • Juicen fra 1 stor lime
  • Is
  • 6 cl rabarbersirup
  • 3 cl hvid rum
  • Danskvand
  • Rabarberskiver til dekoration
  • Mynteblade til dekoration

Sådan gør du: Rabarbersirup

Bring rabarber, vand og sukker i kog i en stor gryde på mellemvarme. Skru ned for varmen og lad det småkoge, mens du rører i det med jævne mellemrum, i ca. 25 minutter, indtil rabarberne bliver opløst og siruppen er blevet tyknet. Si det og put siruppen i et tætsluttende glas. Så kan det holde fem uger i køleskabet.

Sådan gør du: Rabarbermojito

Rør mynteblade og limejuice sammen i et højt glas. Fyld herefter glasset med is, tilføj rabarbersiruppen, rom og top det af med danskvand. Dekorer med rabarber og/eller mynteblade, hvis du skulle have lyst.

 

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste