Topprioriteten var at få moderne hårde hvidevarer ind i køkkenet. Komfuret har derfor induktionsvarme, og emhætten et kraftigt sug. Poul har selv bygget hylderne på endevæggen til krukker og råvarer. Gr&osl...

Gastronomichefens landkøkken

Gammeldags landstil og moderne teknik mødes i køkkenet hjemme hos Poul Cullura, der er gastronomichef på Det Kongelige Teater.

30. oktober 2009 af Mette Noppenau

Poul Cullura er gastronomisk chef i Det Kongelige Teater og står blandt andet for den gastronomiske linje i Skuespilhusets restaurant Ofelia.

Hans opgave er at trække stedets køkken i en mere moderne og mindre støvet retning, og derfor lyder opskriften på ærlighed, troværdighed og respekt for sæsonens råvarer. Det er ingredienser, der går igen i hans eget køkken, som han for nylig har moderniseret. Da han flyttede ind i det lavloftede bondehus fra 1700-tallet, var det gamle landkøkken nemlig fuldstændig nedslidt.

Det vigtigste for ham var at være tro mod den gamle bondestil, mens køkkenet skulle være funktionelt. Derfor har han valgt elementer med fræsninger i låger og skuffer, som understøtter den bondestil, huset er bygget i.

Et langt køkkenbord giver ham mulighed for mange funktionelle arbejdsstationer, og så er alle hårde hvidevarer topmoderne - blandt andet komfur med induktion og en tallerkenvarmer.

Bordpladens fliser fra Italien er med til at give køkkenet et autentisk præg, og som kontrast har gulvet store fliser i terrakotta-farve. Poul er på ingen måde til et strømlinet designerkøkken.

„Derfor har jeg opfundet ordet ’food flashing’, som i al sin enkelhed går ud på at vise, hvilke råvarer man bruger i sin madlavning, og stille dem frem som en hyggelig udstilling i køkkenets indretning,“ siger han.

Det er dermed lykkedes den gastronomiske chef at kreere et hyggeligt og funktionelt køkken.

Seneste