© iStock

Pladsmangel i køkkenskabet? Disse 9 ting skal ud

Vi hjælper dig med at skaffe plads i køkkenskabene. Vi har nemlig luret, hvilke ting, du propper dem med - og hvordan du slipper af med det unødvendige fyld.

14. oktober 2016 af Mette Nexmand

Det hober sig op i dine skabe

1. Pantflasker

Gør det til en vane altid at få indløst panten hurtigt på flasker og dåser – de hører ikke til i køkkenskabene. De fylder og tiltrækker fluer.

2. Paptallerkener uden indpakning

Hvis paptallerkenerne fra sidste års picnic har ligget uden indpakning, skal de smides ud. De har tiltrukket lugte og støv fra de andre ting i skabet.

3. Ekstra kopper og krus

Helt ærlig, skal du virkelig altid være klar til at invitere 45 mennesker på kaffe? Vi ved godt, at det kan være svært at skille sig af med de krus, du har samlet gennem årene – for ikke at glemme det fine stel, du har arvet fra mormor. Men det er jo faktisk i orden at pakke de mindst brugte stel væk – for eksempel i kælderen – eller hvis man har et fint vitrineskab, hvor mormorkopperne endelig kan komme on display.

4. Gamle kafferester

Malede kaffebønner begynder at miste smag efter tre måneder, og du bør smide rester ud, som er ældre en 5-6 måneder. Giv plads til noget andet i skabet i stedet for den gamle pose, du alligvel skal af med før eller siden.

5. 'Langtidsholdbar' dåsemad

Det er muligt, at du købte de ansjoser i en særlig anledning, men vi ved, og du ved, at de aldrig bliver spist. Så selvom langtidsholdbare dåser kan holde sig til den næste krig, er det måske alligevel på tide at skaffe sig af med dem.


Smid nu den påskehare ud! 

6. Åbnede vinflasker

Medmindre du er i gang med at lave eddike, kan rødvin ikke holde sig mere end ca. 5 dage i køkkenskabet.

7. Jule- og påskeslik

Ud med det! Slik kan ikke holde sig for evigt, og du skal ikke gemme de uspiste påskeæg til næste år.

8. Åbnede mel- og sukkerposer uden ordentlig lukning

Især efter en varm sommer er det nødvendigt at tjekke sine mel- og sukkerposer en ekstra gang. Hvis de ikke er lukket ordentligt, kan der være opstået klumper – og endnu værre – angreb af møl. Det bedste er altid at opbevare sine melvarer korrekt, men hvis dette har glippet, er det bedst at smide ud i tide.

9. Gamle olivenolieflasker

Olivenolie kan holde sig længe, hvis flasken ikke er åbnet, og den opbevares et køligt og tørt sted. Men hvis der er gået mere end et år, og olien har fået en bleg kulør – ud med det!

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste