Læs også

Franske fornemmelser

Sådan indretter du et lille køkken

Få indretningsekspert Lene Gaardes råd til, hvordan du bedst udnytter pladsen i det lille køkken

22. februar 2010 af Signe Lund-Jensen

Lena Gaarde,
indretningsekspert og pr-chef hos Ikea


Opbevaring
Opbevaring er vigtig i et lille køkken. Udnyt højden, og få skabe helt til loft. Så undgår du også et støvsamlende dødt rum mellem overskabe og loftet. Placér de ting, du bruger mindst, øverst.

Pas på pladsen
Få låger, der åbner opad i stedet for udad. De tager ikke plads i rummet. Skabe med jalousilåger er også praktiske i et lille køkken.

Ro
Drop de åbne låger, og gem i stedet dine ting væk bag skabslåger. Det skaber ro i køkkenet og får det til at virke større.

Smalle skabe
Udnyt rummet mellem under- og overskabe til et smalt skab med jalousilåge. Det er ideelt til fx køkkenmaskiner, der alligevel står og fylder på køkkenbordet.

Fordelagtige skuffer
Lad dine underskabe bestå af skuffer, da de giver bedre overblik og derfor mulighed for at udnytte hele skabets dybde.

Ekstra knager
Mange vælger grebsløse låger eller meget små greb. Hvis du i stedet vælger lange vandrette greb på dine underskabe, kan du bruge dem til opbevaring af viskestykker osv.

Køkken med sokkel
I små køkkener bør man bevare soklen og ikke vælge et køkken, der hænger eller står på ben. Det samler støv, og det kan være svært at få plads til at gøre ordentlig rent.

Vaskens størrelse
Selv om du har et lille køkken, skal du ikke vælge en alt for lille vask. Resultatet bliver, at vandet sprøjter ud over det hele, og at der ikke er plads til at gøre gryder rene.

Lyst og indbydende
Vælg lyse låger. Mørke farver vil sluge pladsen og gøre dit køkken endnu mindre.

Seneste