Guide: Disse 20 spiselige blomster kan du bruge i maden

Gør din sommermad ekstra fin med smukke og farverige blomster, du kan spise. I denne guide får du 20 spiselige blomster, som kan få enhver sommerret til at blomstre op.

12. juli 2017 af Malene Mandrup

Smukke og farverige blomster til maden

Det er utrolig hot med spiselige blomster i øjeblikket. Timianblomster, geranium, forglemmigej og andre spiselige blomster kan give dine sommerserveringer en ekstra dimension. De spiselige blomster er nemlig yderst appetitlige og samtidig en fryd for øjet. 

Nedenfor guider vi dig til de mest almindelige spiselige blomster, som kan få enhver salat, cocktail eller kage til at stråle.

20 spiselige blomster

1. Asters

2. Bellis

3. Blomsterkarse

4. Dild

5. Duftgeranium

6. Forglemmigej

7. Hjulkrone

8. Hyldeblomst

9. Kamille

10. Klitrose

11. Kornblomst

12. Lavendel

13. Morgenfrue

14. Nellike

15. Purløgsblomst

16. Rose (alle typer usprøjtede roser fra haven kan bruges).

17. Salvie

18. Stedmoder

19. Syrener

20. Timianblomster

Det skal du vide om spiselige blomster

De spiselige blomster, du bruger i maden, skal naturligvis være usprøjtede - brug derfor ikke blomster fra blomsterhandleren. Undgå også at plukke blomster, der gror i grøftekanten langs vejen, da de kan være forurenede fra bilos.

Husk også kun at plukke blomster, du kender og som du med 100 procent sikkerhed ved, er spiselige. Der findes nemlig giftige blomster i den danske natur.

Vi giver dig inspiration til opskrifter med spiselige blomster med disse Pinterest-fund. Billederne leder hver især videre til opskrifter. 

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste