16 smukke indendørs planter, der er nemme at holde

En guide til dig, som elsker planter eller gerne vil have mere grønt i dit hjem. Her er 16 indendørs planter, der er nemme at passe.

Nemme stueplanter - Kaktus
© Getty Images

Giv dine grønne venner de bedste odds for at overleve tilværelsen hjemme hos dig og vælg planter, der ikke er alt for svære at holde liv i.

Der findes heldigvis mange smukke vækster, der pynter uden at kræve uhyre vanskelig pleje.

Find din favorit blandt 16 smukke indendørs planter, der er nemme at holde:

Nemme planter Pilea Peperomioides
© Getty Images

1. Kinesisk pengeplante (Pilea Peperomioides)

Den kinesiske pengeplante er en hurtigtvoksende plante. Planten skal kun vandes en gang om ugen, og skal helst ikke stå i direkte sollys, men gerne i et lys rum, så den modtager masser af lys. Hvis du oplever, at plantens blade pludselig får brunlige pletter, er dette et tegn på, at planten får for meget direkte sollys.

Nemme planter Crassula Ovata
© Getty Images

2. Paradistræ (Crassula Ovata)

Du har mulighed for at forme dit paradistræ ligesom et bonsaitræ. Planten skal generelt have meget lidt vand og endnu mindre om vinteren. I de rigtige omgivelser kan paradistræet blomstre med lyserøde blomster.

Nemme planter Zamioculcas Zamiifolia
© Getty Images

3. ZZ planten (Zamioculcas Zamiifolia)

ZZ pynter fint i hvert et rum i dit hjem. Planten kræver en smule plantemad og har bedst af at stå lyst, men uden direkte sollys.

Nemme planter Senecio Rowleyanus
© Getty Images

4. Perler på snor (Senecio Rowleyanus)

Denne plante har bedst af at blive hængt op under loftet, så den har plads til vokse ud over kanterne. Planten skal ikke være placeret i direkte sollys og skal vandes jævnligt i mindre omgange.

LÆS OGSÅ sådan bruger du hængeplanter i indretningen af dit hjem

Nemme planter Oxalis Triangularis
© Getty Images

5. Sommerfuglekløver (Oxalis Triangularis)

Sommerfuglekløverener kendt for sine smukke farver, som kan variere mellem violet og blodrød. Planten er glad for direkte sollys, men bladene bliver flottere, hvis den står i halv skygge.

Nemme planter Aloe Vera
© Getty Images

6. Aloe Vera

Aloe Vera planten er en ekstremt nem plante at holde i live. Planten skal placeres i et lyst område, for at få det bedste resultat. Vandes en gang hver 10. dag.

Nemme planter Dracaena Marginata
© Getty Images

7. Bånddracaena (Dracaena Marginata)

Bånddracaena er et af de nemmeste indendørs træer at holde. Du kan ofte vente med at vande planten, indtil jorden er let tør. Svagt lyst og en placering med konstant samme temperatur, får planten til at gro bedst.

Nemme planter Spathiphyllum Wallisii
© Getty Images

8. Fredslilje (Spathiphyllum Wallisii)

Fredsliljen har fine hvide blomster og er let at passe. Planten skal ikke placeres direkte i sollys, men har godt af at stå i et lyst rum. Planten skal først vandes, når de grønne blade begynder at hænge.

Nemme planter Monstera Deliciosa
© Getty Images

9. Fingerfilodendron (Monstera Deliciosa)

Planten har det bedst, når den ikke får direkte sollys, men har godt af at stå i et lyst rum. Planten kan let overvandes, og den har bedst af at blive helt tør mellem vandingerne. Passer du din fingerfilodendron godt, vil den hurtigt vokse sig stor.

Nemme planter Ficus Elastica
© Getty Images

10. Gummifigen (Ficus Elastica)

Gummifigen har det bedst med ikke at stå i direkte sollys, men at stå i et lyst rum. Hvis planten trives, vokser den sig meget høj.

Nemme planter Succulent plant
© Getty Images

11. Sukkulenter

Der findes en hav af forskellige sukkulenter. Denne plante kræver ikke meget, og har bedst af at få et vandbad, så den selv kan suge det vand, som den har brug for.

Nemme planter Ficus Carica
© Getty Images

12. Figentræ (Ficus Carica)

Figentræet skal have masser af vand i forårs- og sommertiden, mens den i vinterhalvåret skal have væsentligt mindre. Figenplanten har bedst af at stå i lune omgivelser, men bør flyttes væk fra vinduerne om sommeren, da varmen kan få bladene til at hænge.

Nemme planter Eucalyptus
© Getty Images

13. Eukalyptus

Eukalyptus planten trives bedst med masser af lys, helst direkte sollys. Planten skal vandes jævnligt, så jorden altid er fugtig, da den ikke må tørre ud.

Nemme planter Nephrolepis Exaltata
© Getty Images

14. Nyrebregne (Nephrolepis Exaltata)

Nyrebregnebregnen er kendt for sine luftforbedrende egenskaber. Planten trives bedst ved at blive placeret i delvis skyggen og ved at blive vandet jævnligt.

Nemme planter Cactus
© Getty Images

15. Kaktus (Cactus / Cactaceae)

Kaktussen er kendt for at være nem at passe. Kaktussen skal vandes igennem et vandbad, da planten rådner, hvis du vander den oppefra. Husk at dine kaktusser bør få meget lys.

Nemme planter Olea Europaea
© Getty Images

16. Oliventræ (Olea Europaea)

Oliventræet trives bedst ved at blive placeres i det sydligste vindue. I forår- og sommertiden skal oliventræet vandes ligesom andre stueplanter, men den har bedst af at tørre ud mellem vandingerne. Der må aldrig være vand i underskålen, da oliventræet drukner af det.

Er du i tvivl om, hvilken plante du har? Genial app gør det muligt at scanne din plante og få svar. Læs mere her: Med app'en PlantNet har du et planeteleksikon i lommen