5 tips: Sådan indretter du den perfekte hjemmespa

Glem alt om et badeværelse, der kun er praktisk. Her i 2016 handler det om at indrette et rum, der oser af velvære, som kan give dig en velfortjent pause i hverdagen. Vi guider dig sikkert fra badeværelse til spa

spa badeværelse

Her i 2016 vil de fleste af os gerne have et badeværelse, der oser af lækre materialer og produkter – et sted, der føles mere som et afslappende spa end et rum, man hurtigt skal ind og ud af. Badeværelset skal være en oase, et frirum. Det skal være blødt, teknologisk overlegent og varmt.

Derfor giver vi dig her 5 tips til, hvordan dit badeværelse kan blive lidt mere spa-lækkert:

1. Hylder der oser af forkælelse

Det nemmeste tip, vi kan give dig, er at du skal udnytte højden på dit badeværelse til at skabe masser af rum. Sæt smukke hylder op over hinanden og placér lækre lys og produkter på dem. Supplér med smukke skåle, som du nemt kan blande dine produkter i – og husk lækre duftolier eller tørrede blomster som for eksempel lavendler, der virker beroligende. Har du en masse lækre, bløde håndklæder, så skjul dem ikke væk, men læg dem i stedet flot på hylderne side om side, så de rigtigt kan skabe stemning af spa. Hæng også din badekåbe op på en smuk bøjle på en enkel knage på væggen.

2. Tænk også på dit toilet som velvære

Toilettet er et møbel, vi ofte glemmer at gøre os umage med, når vi indretter vores badeværelse. Men når resten af badeværelset emmer af god stil og luksusspa, hvorfor så ikke også vælge et toilet, der gør det? Du bruger altid vand, når du skal føle dig ren. Så vælg for eksempel et douchetoilet som Geberit AquaClean Sela, der imponerer med sit strømlinede design og passer diskret ind i dit badeværelse – og faktisk allerede står i mange luksuriøse hjem i Danmark. Med et tryk på en knap vasker det dig med vand efter dit toiletbesøg, så du kan få den følelse af renhed og velvære, der varer hele dagen, og som du ellers kun får, når du træder ud af et lækkert brusebad. Vand er helt enkelt den bedste måde at holde sig ren på. Et douchetoilet er et livsstilsvalg.

3. Få naturens ro ind i dit badeværelse

Noget af det mest naturlige, du kan tilføje i din indretning på badeværelset, er møbler og andre elementer, der er lavet af træ. Skab følelsen af spa ved at lægge en træmåtte på gulvet, som du kan træde ud på. Placér en smuk træ-skammel, som du kan sidde på, når du har lyst, og sæt blomster, som for eksempel orkidéer der elsker fugtighed, i dit badeværelse. Hvis du har vinduer i badeværelset, så sæt nogle stilrene træpersienner op, der kan lukke lyset ude, når du har behov for ro. Brug marmorbeholdere til dine tandbørster, små skåle til accessories og strå-kurve af høj kvalitet til din hårtørrer. Naturmaterialerne vil med det samme hjælpe dig med at skabe ro.

4. Indret med sanseligt, behageligt lys

Køb lamper til dit badeværelse, som du kan sætte lysdæmpere på, så du altid har mulighed for både at skrue helt op, når du skal gøre dig klar til dagen – men også giver dig mulighed for at skrue helt ned for lyset, når du skal bruge dit badeværelse til at finde ro i hverdagen. Et varmt, gult lys skaber den helt rigtige, afslappede stemning i dit badeværelse. Lys er, som du ved fra resten af dit hjem, noget af det vigtigste i din indretning, og det kan tage lang tid at ramme, præcis den stemning man går efter. I dit badeværelse vil vi anbefale dig at kigge efter elementer som messing til selve kroppen på lampen og ikke mindst pærer i varme, knækkede nuancer.

5. Indfør et spa-ritual i din uge

Din uge er travl, og derfor vil du gøre dig selv en stor tjeneste ved at reservere noget tid til lidt spa-hygge derhjemme, så du rigtigt får benyttet dig af din nye indretning. Du behøver ikke tage ud af dit hjem for at få dit 'moment of zen', en helt almindelig hverdagsaften kan også gøre det. Drop den film, du alligevel har set så mange gange og brug i stedet en times tid på dit badeværelse, hvor du tager et varmt bad, tænder stearinlys og smører dig ind i lækre olier. Træk vejret dybt i bare en enkelt times tid og glem alt, hvad der hedder travlhed, skærme og pligter. Det har du fortjent.