Arkitektens drømmehus
Indretningsarkitekten Nina Kudsk forvandlede et faldefærdigt bomhus fra 1918 til en drømmebolig
Hvordan går det for sig, når en indretningsarkitekt skal bygge om og indrette et drømmehjem for sig selv og sin familie? Har hun lige så mange ideer og klare holdninger, som når det er kundernes hjem, der bliver tegnet på? Svaret er ja.
„Jeg er stædig, når det gælder boligindretning, og går gerne hele vejen, selv om opgaven er kæmpestor, som den var her,” siger indretningsarkitekt Nina Kudsk.
Hun stod sammen med sin mand, Brian, og børnene Julie på 16 og Oliver på 13 år over for 190 kvadratmeter faldefærdigt bomhus fra 1918, som havde flere K2- og K3-skader, som det hedder på en byggesagkyndigs sprog. Det betyder med almindelige ord, at der var alvorlige skader på huset, som skulle udbedres med det samme for ikke at volde permanente skader på bygningen.
Se og læs mere om den fantastiske forvandling på de næste sider

Køkkenet har Nina selv tegnet, mens det er Dansk Køkkenhåndværk, som har bygget det. Stilen er defineret af det store gaskomfur fra Ilve og den frithængende emhætte fra Trepol. Her er også blevet plads til et mindre spisebord med stole fra Gubi og pendler af PH fra Louis Poulsen.

Gulvet er lagt med Dinesen-planker. Fra spisestuen fører trapperne op til køkkenafdelingen og husets førstesal. Lampen er ‘Shade Pendel’ designet af Jurgen Bey for Moooi. Bemærk hylden over pejsen, der matcher loftets hanebånd. Bjælken var tilovers efter ombygningen, men blev genbrugt.

Fra spisestuen er der et flot kig ned til vinterhaven, som hiver mere lys ind i huset. Gulvene er nye og fra Dinesen. Kopperne ‘Ole’ er designet af Ole Jensen for Royal Copenhagen.

Vinterhaven var noget af det første, Nina tog fat på. Den skulpturelle lampe, der ligger som en bold på gulvet, giver noget organisk til de ellers retvinklede former i rummet. Lampen er fra Gateway Japan og forhandles af Living Supply.

Indenfor i vinterhaven er der en lys stue, og den rå væg til venstre binder rummet sammen med det oprindelige hus. Sofaen er fra Erik Jørgensen og sofabord med betonbordplade af Morten Voss. De stribede puder er betrukket med stof af Paul Smith og er fra NK Indretning. Læsestolen er Poul Kjærholms ‘PK 22’.

Væggen til huset fra vinterstuen står rå og upudset og laver en fin kontrast til de mange vinduer og lyse gulve. Billedet på væggen er af Catrine Raben Davidsen. Nina var i Horsens to gange og se en udstilling med kunstneren, før hun endelig fandt det billede, hun ville have, hos Martin Asbæk i København.

Husets nye glastilbygning og kviste passer flot til det oprindelige bindingsværk, der er et af de sidste spor af husets oprindelige alder, som er næsten 100 år. Efter den gennemgribende renovering er huset bragt ind i et nyt århundrede.

Terrassen er bygget oven på vinterstuen, som et låg. Den er lavet i balau, der er en meget hård tropisk træsort, som ikke skal vedligeholdes. Her er sol det meste af dagen. Møblerne er fra Cane-line og kan tåle at stå ude hele året. Puder og tæpper skiftes efter humør.

I soveværelset har de rå bjælker i loftet fået lov til at dominere. I åbningen ud mod påklædningsrummet anes den gamle spidse form af taget, som det så ud, inden der blev sat kviste i. Sengetæppet er fra Hay, puderne fra Casa Casino og My-Hideaway. Den gule stol er fra Gubi.

Hanebåndene går igen i badeværelset og er med til at understrege husets skæve vinkler. De er flyttet fra et andet sted i huset. Gulvet er belagt med smukke mørke gulvfliser fra Odoricostudio. Elementerne er i sortbejdset ask og afsluttet med en bordplade i corian. Vasken i corian har et smalt og elegant afløb bagerst. Armaturet er designet af Arne Jacobsen for Vola. Brusenichen er afgrænset med glas, så det ikke bryder rummets lysindfald fra de små vinduer. Alle elementer er fra Living Supply.
