"At finde plads i budgettet til det var en drøm, der gik i opfyldelse"

Line er glad for, at de prioriterede, da de nåede til at renovere det sidste rum i deres Vesterbro-lejlighed.

© Merimeri.dk

Line Schjelde er 29 år og arbejder som PR Manager hos Momondo. Ved siden af har hun sin blog Merimeri.dk, der egentlig startede som en overspringshandling fra eksamenslæsning. Det er 6 år siden og nu kan hun slet ikke forestille sig en hverdag uden at dele glimt og skriblerier i sit lille online univers.
Hun bor med sin kæreste, Mads, i en andelslejlighed på Vesterbro. Lejligheden har 3 værelser, et stort køkkenalrum og er 104 kvadratmeter stor.

Hvordan endte du på Instagram?

Min Instagram-profil startede oprindeligt i forlængelse af min blog Merimeri.dk, og selvom både mit blog- og Instagram-univers stadig er tæt tilknyttet, så lever min Instagram-profil også lidt et selvstændigt liv, fordi jeg her kan få lov at dele nogle flere glimt fra min hverdag og mit boligunivers, uden det kræver en masse tekst til, som det fx er tilfældet på min blog.

Beskriv din bolig- og indretningsstil.

Den er skandinavisk med et twist. Jeg er stor fan af danske møbelklassikere som Wegner og Børge Mogensen, men det er også vigtigt for mig at indrette mig med nogle mere uoriginale design. Derfor kan jeg godt lide at kombinere mine mere klassiske boligkøb med skæve vintagefund og farveglimt, der måske ikke lige umiddelbart passer ind.

Hvad inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Jeg er enormt visuelt drevet, når jeg skal hente inspiration til min boligindretning, og det er næsten umuligt for mig at bladre igennem et boligmagasin, Instagram eller Pinterest uden at blive inspireret til at lave ét eller andet om derhjemme.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Vores seneste projekt herhjemme var at renovere vores badeværelse, som var et af de eneste rum, vi ikke gjorde noget ved, da vi købte lejligheden for snart tre år siden. I den forbindelse er der blevet købt en del nyt til badeværelset og det sidste, der blev føjet til, var et messingarmatur fra Primy, som er et lidt mere budgetvenligt alternativ til Vola. Det var lidt af en drøm, der gik i opfyldelse at finde plads i budgettet til det.

Har du nogle tips eller tricks, som du kan dele med vores læsere?

  1. Vær ikke bange for at mikse designklassikere med mere skæve fund, som måske ikke umiddelbart passer ind.

  2. Brug planter til at tilføre personlighed og liv.

  3. Tænk gerne en kontrastfarve ind i hvert rum, men sørg altid for, at den er i samspil med en anden detalje i rummet for at give en følelse af helhed.

Hvilken boligtrend er du helt vild med?

Jeg er ret vild med, at vi bevæger os lidt væk fra den meget strømlinede, nordiske stil og i stedet giver plads til lidt mere dekadence med flere mørke farver og materialer som tung velour og metaller.

Hvad er du allermest tilfreds med i dit hjem?

En af de ting, jeg er allermest tilfreds med i vores hjem er nok vores rå marmor sidebord, som jeg var heldig en dag at finde til storskrald i vores gård. Egentlig er det en fod til et sofabord, men uden top-pladen på fungerer det helt perfekt som et sidebord ved siden af vores sofa. Det glæder jeg mig næsten dagligt over, at jeg var heldig at finde.

Hvor ofte laver du om derhjemme?

Uha, det er nok næsten på ugentlig basis, at ét eller andet projekt bliver sat i gang derhjemme. Om det så bare er en omrokering af al min nips eller et større projekt, så har jeg det bedst med at være i gang med et projekt, som jeg kan koncentrere min boligiver omkring.

Hvad er dit næste projekt?

Vi drømmer om en indbygget skabsvæg i vores kontor, da jeg nok må indrømme, at jeg er ved at være lidt træt af vores åbne garderobe på et tøjstativ. Jeg har for nylig fået øjnene op for snedkerfirmaet Cphwood, som er baseret på Ikea og laver de fineste indbyggede skabe. Så dem er jeg lidt lun på at få til at stå for vores kommende skabsprojekt.

Hvad gør du for at give dit hjem personlighed?

For mig er det enormt vigtigt, at mit hjem ikke bliver for pænt og stilrent, og jeg prøver derfor altid at tilføje personlighed med nogle skæve detaljer. Et umage genbrugsfund, personlige ferieminder og farver, som kan bryde de rene linjer lidt.

Laver du DIY’s?

Jeg er desværre ikke den store gør-det-selv type, selvom jeg ville ønske, at jeg var det. Min måde at gøre ting på selv, er derfor i stedet at gå på jagt efter det skæve på loppemarkeder – eller i vores storskraldsrum i vores gård, hvor jeg har været heldig et par gange.

Er der altid lige så flot i dit hjem, som det ser ud til på Instagram?

Jeg er bidt af et galt ordensmenneske, og har det bedst, når der ikke roder omkring mig, så det er desværre ikke engang til ære for Instagram, at jeg altid forsøger at have ryddet op derhjemme.

Hvilke planter er dine ynglings?

Lige for tiden er jeg ret begejstret for palmeplanter, fx kokospalmer, bananpalmer og kentiapalmer.

Har du et bestemt tip til hvordan du anvender planter i indretningen?

Jeg bruger planter i indretningen på lige fod med fx lamper og nips – alle tre er de afgørende for at give hjemmet personlighed og hygge. Det er dog en fin balance, så man ikke ender med at bo i en botanisk have - men de fleste rum kan godt klare at have både en stor og en mellemstor plante i rummet.

Hvad tager du billeder med?

For det meste er det bare med min iPhone X, men til større billedprojekter er det gerne med mit Olympus Pen kamera.

Hvad tænker du over, når du vælger farver til dit hjem?

At farven gerne må tilføje en kontrast til rummet, samtidig med at den skal være i samspil med en eller anden detalje for stadig at sikre en helhed i din indretning og den ro, det også er vigtigt, at dit hjem giver dig.

Hvilke profiler på Instagram bliver du inspireret af?

Der er mange, men blandt mine favoritter er:

  • Dygtige @Copenhagenwilderness, der om nogen forstår at bringe naturen indenfor.

  • @By_Blogliv for hendes evne til at mikse kontraster både i form af farver og stilarter.

  • Og så Insta-favoritten @Idestrup, som altid er garanti for god inspiration med hendes skarpe sans for indretning.

© Wallo

Del dine billeder med os på Instagram

Skal vi se dit hjem? Tag dine instagramsfotos med #boligmagasinet for at dele med os. Så kan det være, at det er dig, som bliver næste uges instagrammer og den heldige modtager af en flot gave fra Wallo.

Husk at du også kan følge både Bolig Magasinet og Line på Instagram.