"Billedet af vores bad er delt så mange gange, at jeg har mistet overblikket"

I 2016 købte Michaela og hendes mand en gammel farm, der har fået den helt store renovering med adskillige bemærkelsesværdige detaljer og idéer - lige til at låne.

Går du og drømmer lidt om at kaste dig ud i et renoveringsprojekt og puste nyt liv i et gammelt hus fyldt med charme og historie?

Så er du ikke alene!

I den lille landsby Surrey, 40 minutters togtur fra London, bor 36-årige Michaela og hendes mand, der til dagligt arbejder som hhv rekvisitør og støber og nu begge drømmer om at arbejde med indretning professionelt.

Interessen fulgte med, da de i 2016 valgte at begive sig ud i et nyt, spændende og udfordrende eventyr – et fælles renoveringsprojekt.

Sammen har de købt en gammel grisefarm fra 1940'erne, som de er ved at sætte i stand fra kælder til kvist. Intet mindre end 220 kvm i hovedhuset og 185 kvm i udbygningen.

Renoveringsprojektet deler Michaela på sin Instagram profil @theoldpiggery_, som hun har haft siden de rykkede teltpælene til den store farm, der i dag udstråler moderne og stilet overskud med nogle ret så cool detaljer. Her tænker vi ikke mindst på loftet i spisestuen, de smukke fliser på badeværelset, badekaret og super cool brug af vægfarver.

Kom med indenfor og lad dig inspirere til at give din egen indretning lidt wauw-effekt!

© @theoldpiggery_
© @theoldpiggery_
© @theoldpiggery_
© @theoldpiggery_

Hvad karakteriserer din Instagram profil, og hvad er tanken bag den?

Min Instagram profil startede jeg primært for at kunne holde styr på vores egen rejse i renoveringsprojektet. Jeg ønskede at lave en visuel dagbog, hvor man kan se vores fremskridt, og jeg tænkte, at det ville være "rensende" at have et sted, hvor jeg kunne tale om både op- og nedturene. Jeg havde aldrig forventet at finde sådan et fantastisk indretningsfællesskab, som det på Instagram!

Hvad håber du, folk lægger mærke til, når de er på besøg i dit hjem?

Jeg håber, folk nyder pladsen. Vi er ekstremt heldige at have en masse plads og åbne vidder omkring os. Huset i sig selv er meget rummeligt, og alle kommenterer på det. Rummene er store, og vi har været ekstremt forsigtige med, ikke at overfylde dem.

Jeg håber, de ser originaliteten og kreativiteten, vi har puttet ind i hver eneste del af vores hjem, og så håber jeg også, at de lægger mærke til den omhyggelige udvælgelse af unikke og håndlavede ting.

Hvad håber du, de ikke lægger mærke til?

Én ting, vi gik på kompromis med, da vi valgte at købe denne ejendom, var lokationen. På den ene side er det fantastisk og på den anden, side ikke. Vi bor i rimelig afstand fra London, der er en masse jord med til, og det er et meget fredfyldt område med dejlige naboer. Det er dog meget tæt på en motorvej. Som regel er trafikstøjen ikke det store problem, men nogle dage er det, og det er helt sikkert ulempen.

© @theoldpiggery_
© @theoldpiggery_
© @theoldpiggery_

Hvad var jeres motivation for at gå i gang med jeres store renoveringsprojekt?

Vi har gennemrenoveret huset fra kælder til kvist. Ejendommen havde stået totalt urørt i årevis. Den var meget forældet og havde endda en kulkedel, der skulle tændes hver dag for at sikre varme og varmt vand. Ikke ideelt, når man har en travl hverdag... Ejendommen havde så meget potentiale, men var virkelig blevet forsømt. Vi fik en ven til at tegne planerne for huset, og vi måtte ændre dem et par gange, før det føltes helt rigtigt. Vi vidste ikke præcis, hvad vi ville have til at starte med, men det kom med tiden.

Hvad inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Vi bliver inspireret af vores rejser, og især Bali og Marokko er steder, der inspirerede os helt vildt. Det rolige og smukke Bali-liv med fokus på naturlige materialer og Marokko med dets stærke farver, travle gader og kunstnere på hvert hjørne. Vi købte en række ting fra begge steder – lamper af skaller og et spisebord fra Bali som vi måtte få sendt hjem, og fra Marokko, vores grønne fliser som blev speciallavet, vores kobber badekar, to håndvaske og en lampe som hænger i vores gang. Vi fulgte med, mens alle tingene blev lavet. Det med at gå direkte til den, der laver tingene, er ekstremt vigtigt for os. Måske fordi vi selv producerer ting, ved vi, hvor vigtigt det er.

© @theoldpiggery_
© @theoldpiggery_
© @theoldpiggery_

Hvad er vigtigt for dig at overveje, når du indretter et rum?

Vi overvejer altid lang levetid i et rum. Vi prøver at skabe et rum, som vi vil elske de næste mange år. Jeg prøver altid at tænke på rummet flere måneder før, vi går i gang, og prøver altid at være tro overfor vores egen stil. Nogle af de fejl, vi har lavet i vores hjem, er opstået, fordi jeg er blevet fanget af en eller andet trend, som egentlig overhovedet ikke passer til os. Man kan få inspiration alle vegne fra, men det er vigtigt at overveje, hvordan man kan fortolke det på sin egen måde.

Hvad er det sidste køb til dit hjem?

Det sidste køb er to kunstværker, som vi købte ved en kunstmesse for nyligt. Vi prøver virkelig at give os god tid til at vælge nye ting til vores hjem. Vi vil gerne beholde en minimalistisk følelse, og hver genstand vi bringer ind i hjemmet er altid nøje overvejet. Vi prøver på at købe kvalitet, vi vil blive ved med at elske i mange år.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Jeg har altid været en stor fortaler for at male. Det er den nemmeste og mest alsidige ting, du kan gøre. Et rum kan blive totalt forandret med en gang maling. Jeg elsker at lege med interessante maleteknikker eller bruge malertape til at skabe sprøde og spændende kanter – og hvis du ikke kan lide det alligevel, kan det altid laves om. Det er også smart, hvis du er lejer og er begrænset af, hvad du må. Hvis du ikke må male væggen, er et tip at male på træplader. Du kan på den måde sammensætte forskellige malede plader til en spændende væg.

© @theoldpiggery_
© @theoldpiggery_
© @theoldpiggery_

Hvad er du mest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

Vi er lige blevet færdige med yderbeklædningen på vores hus. Vi ville gerne have et moderne minimalistisk look, og det er ret svært at skabe dette på en gammel bygning. Vi var så spændte, da stilladset blev pillet ned for et par måneder siden og afslørede huset for første gang. Vi stod bare med tårer i øjnene og beundrede, hvad vi havde opnået. Vi er lige begyndt at dele eksteriør makeoveren på Instagram profilen, og det er så spændende at se før- og efter billederne.

Hvad får du flest kommentarer for i dit hjem?

Det må være vores elskede grønne badeværelse med det håndslåede kobber badekar. Vi kalder det "The turtle bathroom". Folk spørger altid efter de håndlavede fliser, og de elsker historien bag, og at vi har fået dem lavet i Marokko. Et af de mest delte billeder er netop det grønne badeværelse med alle vores planter, der bliver vandet i vasken. Det er blevet delt så mange gange, at jeg har mistet overblikket. Der var en der sagde til mig forleden, at det er et af de mest delte badeværelser på Instagram! Jeg ved ikke om det er rigtigt, men uanset hvad, er det meget smigrende.

Også vores rolige farver i hjemmet og hvordan de komplimenterer hinanden, får vi mange kommentarer for. En af de mest succesfulde farver er i vores gang, og den er faktisk lavet af en masse farverester fra resten af huset.

© @theoldpiggery_
© @theoldpiggery_
© @theoldpiggery_

Hvis penge ikke var et problem, hvad drømmer du så om at købe til hjemmet?

Hvis penge ikke var et problem, ville jeg købe et par af Pierre Augustins Rose Sofa 280. Det er de mest smukke, kurvede, minimalistiske sofaer, jeg nogensinde har set, og vi har drømt om dem i lang tid. Jeg tror, vi ville vælge en bleg grøn velour. Måske matche dem sammen med et marmor sofabord. Hvis der virkelig ikke var en grænse, ville vi nok også gerne lave en swimmingpool i haven!

Er der noget i din indretning, du aldrig bliver træt af?

Vores spisebord og lampe af skaller, er noget der gør mig glad, hver gang jeg ser på det. Det minder mig så meget om Bali og alle de gode minder derfra – det var nemlig også her min mand friede til mig. Træet er unikt og hver gang jeg kigger på det, opdager jeg en ny detalje.

Hvad er det næste projekt, du vil kaste dig over?

Det næste projekt, vi arbejder på, er en makeover af vores ekstra værelse. Vi har brugt lang tid på at finde ud af, hvad vi vil med det. Vi vil gerne bringe noget af facadebeklædningen udefra ind i rummet. Vi har en ide om at bruge noget af det til at lave en sengegavl, der er polstret med grønt uld stof. Jeg har fundet nogle smukke Art Deco lamper, som skal hænge på hver side af sengen.

Hvilke "oversete" eller små Instagram profiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

Vi følger et par små interiør Instagram profiler, som vi ville elske at kaste lidt lys på. @johnsonnaylor for den evige Dungeness inspiration og @imperfectinteriors især for min kærlighed til de lyserøde zellige fliser i deres køkken.