Celinas følgere elsker hendes valg af vægfarver og cool DIYs

"Jeg har fået så meget positiv feedback på den reol! Alle tror, at den har været rigtig dyr, så når jeg fortæller, at den har kostet 398 kr., så er folk ved at falde ned af stolen!"

© @celinalykke

I et nybygget parcelhus lidt uden for Aarhus bor Celina med sin mand og deres to børn.

Selvom det 175 kvm store hus er fra 2018 emmer det af personlighed og hygge - noget, det kræver flair for indretning at skabe, når rammerne er helt skarpe og nye.

I de fleste rum har parret sat deres helt eget præg med kreative løsninger og DIY-projekter, du ikke ser alle andre steder.

Da parret flyttede ind i huset, begyndte Celina at dele fine billeder fra huset på @celinalykke og nu kårer vi hende til ”Ugens Instagrammer” på Boligmagasinet.dk

Læs med og lær hende bedre at kende.

LÆS OGSÅ Sådan bygger du dit eget smukke træbord

© @celinalykke

Det runde spisebord et et DIY projekt, men du kan se hvordan parret har lavet det på Celinas profil. Efter at have lavet det flotte bord besluttede de sig for at investere i de fine stole fra Taktcph. Vægarven er fra Jotun og hedder "Rustic Terracotta". Lamperne er fra &tradition.

© @celinalykke

Ved siden af køkkenet ligger stuen. Her er der både plads til at lege med brio-bane og slappe af. Reolen er fra IKEA.

© @celinalykke

I den store sofa fra Bolia, er der plads til alle. Også i stuen er der leget med vægfarven, der giver en hyggelig hulestemning i stuen. Vægfarven hedder "Marrakesh" og er fra Jotun Minerals-serien. På væggen hænger et udvalg af plakater fra Papercollective, Desenio og Konstadsstudio.

Hvad er tanken bag din Instagramprofil og hvad vil du gerne opnå med den?

Min profil har længe blot været for min egen skyld. En online dagbog og fotoalbum, hvor jeg samler vores livsbegivenheder og minder. Siden vi flyttede i huset, og jeg er begyndt at dele billeder og tanker om vores hjem, bruger jeg i høj grad også min profil til at inspirere og bliver inspireret. Instagram er mit number one place for boliginspiration!

Hvad håber du, folk tænker om dit hjem?

Jeg håber, at jeg kan vise, at nybyg ikke behøver være hvidt og upersonligt. Det første folk kommenterer på, når de ser vores hjem, er altid farverne på væggene og vores hjemmebyggede møbler og IKEA-hacks. Jeg håber, at andre synes, her er varmt og hjemligt. Og at vores hjem har sjæl og personlighed, selvom det kun er to år gammelt.

Hvad håber du, de ikke lægger mærke til?

At der altid, som i ALTID, ligger plastiklegetøj, rod og legoklodser lige uden for den lille firkant, som man ser på Instagram.

© @celinalykke

Hvad er det vigtigste, du tænker over, når du skal i gang med at indrette et rum?

Jeg tænker altid over lysindfaldet og sammenspillet mellem møbler, farver og stil. Når jeg køber noget nyt til vores hjem, tænker jeg meget over, at det skal kunne bruges i flere forskellige rum med forskellige funktioner.

Jeg kan godt lide at rykke rundt og lave om, men jeg bryder mig ikke om at skulle skifte alt ud og købe nyt, fordi man får nye idéer.

Så når jeg skal indrette et nyt rum kigger jeg tit på, hvad jeg allerede har af møbler, puder, tæpper eller malingsrester, og hvordan det kan kombineres og skabe nye, spændende løsninger.

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Instagram er helt sikkert en kæmpe inspirationskilde for mig, men ofte starter mine boligprojekter med, at jeg skal løse en praktisk udfordring.

Så prøver jeg at skitsere det i hovedet eller på papir. Når jeg har en mere klar idé om, hvilken retning jeg gerne vil gå I, så kigger jeg på Pinterest eller Instagram.

Jeg kigger ofte mere på hashtags end på konkrete profiler.

© @celinalykke

I bryggerset er der skruet et vandrør ind i væggen, som de bruger til at tørre tøj på. Samtidigt giver det en fed rustik kontrast til de ellers hvide moduler fra Tvis køkkener. Den gule vægfarve er hedder "Velvet" og er fra Jotun.

© @celinalykke

Bryggerset fungerer også som pudsleplads til den mindste. Selve pudslepladsen er fra Konges Sløjd, og det lille spejl er fra Villa Vejen. Plakaterne er fra posterstore.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Det er vist vores daybed fra Sofa Company. Efter vi har bygget vores eget spisebord og investeret i de spisebordsstole, som vi har drømt om, siden vi flyttede ind, så savnede vi en ’blød’ siddeløsning i køkkenet. Daybed’en er perfekt, og vi bruger den hver dag.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Det er helt sikkert at se muligheder i mere simple og prisvenlige møbler. Jeg var en overgang helt forelsket i Strings-reolerne og ønskede virkelig sådan en til stuen. Selvom jeg elsker designklassikere, så synes jeg faktisk det er mere spændende at personliggøre møbler, så man får noget, som andre ikke har.

Jeg fandt derfor en simpel stålreol i IKEA, som vi vendte på hovedet og hang op på væggen. Jeg har fået så meget positiv feedback på den reol! Alle tror, at den har været rigtig dyr, så når jeg fortæller, at den har kostet 398 kr., så er folk ved at falde ned af stolen!

© @celinalykke

Gør som Celina og find nye måder at bruge møbler på. Her har hun vendt en reol fra IKEA på hovedet!

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

Vores hjemmebyggede projekter! Jeg er sindssygt stolt at vores spisebord og opslagstavle i kontoret.

Opslagstavlen lavede vi, fordi jeg i flere måneder forgæves havde ledt efter en pæn, stor opslagstavle, som ikke kostede en formue.

Men jeg kunne ikke finde en, jeg kunne lide. Og så lavede vi en selv. Vi endte med at lave en til køkkenet også, da jeg savnede et sted at hænge familiebilleder, fine invitationer og minder.

© @celinalykke

Opslagstavlen er af en træplade betrukket med filtstof. Simpelt men effektivt.

Jeg har drømt om et rundt spisebord i mange år, men da vi flyttede ind i huset, var vi i tvivl om, hvor stort det skulle være. Her to år efter fandt vi så endelig tiden til at få det lavet. Vi har bygget et rundt sildebensbord til 8 personer. Foden i pulverlakeret stål har vi fået lavet hos en smed. Det er blevet så flot! Jeg elsker det virkelig.

© @celinalykke

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Vores malede vægge. Det jeg får flest spørgsmål til på instagram er helt sikkert farvekoder. Og så er der også mange, der spørger til, hvordan vi har bygget vores hjemmelavede møbler. Eksempelvis skrivebordet og sengen på vores søns værelse.

© @celinalykke

Det lille skrivebord er også en af familiens DIY's og kan ses på Celinas profil. Kasserne under bordet er fra Søstrene Grene, og vægfarven er "Minty Breeze" fra Jotun.

© @celinalykke

Også barne-sengen er snedkereret af Celinas mand. Det fine ugle-tæppe har Celinas mor hæklet efter en opskrift fra Tante Traad. Den lille cykel er fra Loukrudt

Hvad synes du er den største misforståelse, når det gælder indretning?

Tag nogle flere chancer! Jeg hører tit, at folk ikke tør male vægge eller hænge billeder op, fordi ’hvad nu, hvis man fortryder, og det skal laves om eller tages ned’. Det er så nemt at male eller lappe huller i en væg. Jeg synes, man skal springe ud i det. Især i nybyggede huse, som ofte mangler varme og personlighed.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Et snedkerkøkken. Vi prioriterede et mere ’safe’ køkken. Både af hensyn til budgettet, og fordi vi var i tvivl om, om huset kunne bære et trækøkken, når vi også har trægulve, træstole og træspisebord. Jeg kan ikke helt finde ud af, om vi fortryder det. Nogle dage er jeg træt af, at vores køkken er hvidt. Men efter vi har fået den fine, røde kalkmaling fra Jotun på væggen ved spisebordet, så synes jeg faktisk, det spiller meget godt.

© @celinalykke

Er der noget i dit hjem, du er sikker på, også er der om 10 år?

Gardinerne! Jeg stod fast på, at vi skulle gå laaaangt over budget, fordi jeg var så forelsket i de gardiner. Så jeg har lovet min mand, at de ALDRIG skal skiftes ud.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme? (kan være et DIY-projekt, en tendens, du vil inddrage, eller noget helt tredje.)

Vi har et projekt i tankerne omkring børnenes værelser. Lige nu har de hver deres værelse, men jeg vil gerne lave det om til et soveværelse og et legeværelse i stedet. Jeg synes, det er forstyrrende, at der altid flyder med legetøj, når de skal puttes. Så jeg drømmer og at lave et afslappende og magisk soverum med en fælles seng til dem – og så et legeværelse med fuld smæk på farverne og fantasien.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

Jeg tror ikke, at de er hverken små eller oversete, men jeg er for nyligt begyndt at følge @poppelgade og @still_sunday, som jeg synes er rigtige fine. Og så bor @marieeigen og @susanoestdahl også bare så flot!