"Det føles lidt som en spa-oplevelse"

Det synes Kristinas gæster, når de besøger hendes hjem, og det er heldigvis også dén følelse, hun har forsøgt at skabe i sit minimalistisk indrettede hjem i London.

© @scandinavianstylist

I december 2016 delte Kristina for første gang et billede på sin Instagram-profil, og siden har hun forkælet sine følgere med fine glimt fra sin minimalistiske indretningsstil.

Til daglig bor Kristina, hendes mand og deres datter i London et smukt, gammelt hus fra 1928 på 95 kvm.

Kristina er selvstændig og arbejder som personlig interiør stylist. Hun tænker altid helheden ind i sin indretning, og så indretter hun efter filosofien om, at: "Less is more, but only when less is chosen well".

Hvis du læser med her, kan du lære hende bedre at kende og få idéer til, hvordan du kan indrette minimalistisk, så det både er personligt og hyggeligt.

Kan du slet ikke få nok af minimalistisk indretning, så skal du hoppe over på Instagram-profilen @scandinavianstylist og følge Kristina dér.

© @scandinavianstylist
© @scandinavianstylist

Hvad er tanken bag din Instagramprofil og hvad vil du gerne opnå med den? Jeg håber på at kunne inspirere og skabe mere frihed i vores liv med en bedre balance imellem det vi ejer, og det liv vi gerne vil have. “Simplify your space, make room for the life you want” er den sætning, jeg bruger til at beskrive min Instagramprofil. Jeg elsker smukt design og flot indretning, men i dag er det blevet for nemt at købe alt for meget - vi skal bare ‘klikke’ det hjem med én finger. Når vi har for mange ting og bruger for mange penge, bliver det hurtigt en forhindring til virkelig at kunne leve vores liv på den bedste måde.

Så jeg hjælper folk til at forenkle, style og designe deres klædeskab og hjem så det passer bedre til det liv, de gerne vil have. “Less is more, but only when less is chosen well”, plejer jeg at sige.

Hvad håber du, folk tænker om dit hjem? Når forskellige folk besøger os, så er de ofte forundret over, hvor få ting vi har, men den kommentar vi tit hører er: “det føles lidt som en spa-oplevelse”. Det er heldigvis lige præcist den tanke eller følelse, jeg gerne selv vil have, når jeg er hjemme. Så jeg er super glad for, at vores hjem også virker afslappende og fredfyldt for vores gæster.

© @scandinavianstylist
© @scandinavianstylist
© @scandinavianstylist

Hvad håber du, de ikke lægger mærke til? Vores hus er bygget i 1928 og har kun haft én ejer, som var en fantastisk 104 årig blind mand. Det betyder, at de fliser der ligger rundt om huset har, skal vi sige en “special skæv charme”. Så jeg håber, vores gæster nyder alt den grønne natur, der er omkring vores hus istedet for de “spændende” fliser. Men det giver nu også lidt hygge til et gammelt hus, at alt ikke er perfekt.

Hvad er det vigtigste, du tænker over, når du skal i gang med at indrette et rum? Et rum skal ikke alene være smukt, men det skal kunne hjælpe dig til at gøre livet bedre og lettere for dig og din famile. Når et rum både er super funktionelt og smukt indrettet, så går det hele op i en højere enhed. Vores hjem skal kunne bidrage til en god livskvalitet og være en visuel nydelse. Jeg prøver også at udnytte det naturlige lys så meget som muligt i et rum, især i vores del af verden hvor vi har lange mørke vintermåneder.

Hvem eller hvad inspirerer dig i forhold til boligindretning? Jeg har rejst en del i Asien, og den enkle livsform dér er utrolig inspirerende. Jeg synes også, Elisabeth Heier er en super dygtig interiør stylist med et fantastisk øje for enkle og smukke detaljer. Jeg bliver nødt til også at nævne Søren Vester. Han er både dygtig og har en skøn positiv energi, jeg synes der er meget dansk - den der “jeg gør det lige selv”-holdning.

© @scandinavianstylist
© @scandinavianstylist
© @scandinavianstylist

Hvad er dit seneste køb til hjemmet? Italienske marmorfliser da jeg er ved at lave at lave vores badeværelsesgulv. Men jeg har også købt en lampe fra Flos til et hjørne i vores stue. Den har givet nyt liv til en lille mørk krog.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget? Du behøver ikke at købe alt fra nyt. Ved at være lidt kreativ kan man nemt få et smukt hjem, der ikke koster million, og så er det også bedre for miljøet. Jeg har selv fundet to borde gratis, jeg lavede et gammelt køkkenskab om til et klædeskab, og så er to af vores senge er lavet af krydsfiner.

Og ellers brug naturen! Der er så mange smukke grene, sten og så videre, der giver personlighed og liv til vores hjem. Lad dig også inspirere af boutique hoteller, hvor der ofte er lidt men godt.

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem? Det er helt klart den store forvandling, vores lille hjem har gennemgået.

Når jeg kigger på vores ‘før’ fotos, så er jeg stolt over, hvor langt vi er kommet for få penge, og hvor meget vi nyder og bruger hvert rum. Jeg besluttede at bruge den plads, der nu er og lavede en meget anderledes løsning i den uudnyttede skunk på førstesalen. Det er helt klart den største forvandling, der er sket, og jeg er forbavset over, hvor meget glæde vi får ud af så lille men samtidig meget anderledes rum. Det er nu blevet til et badeværelse, et kontor, ‘decluttering station’ og et tørrerum til vores vasketøj.

Men mest af alt er jeg tilfreds med den frihed og balance det giver at have et hjem med færre ting. Det har givet os mere ro, økonomisk frihed, tid til hinanden og alt det sjove.

© @scandinavianstylist
© @scandinavianstylist
© @scandinavianstylist

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning? At jeg er meget kreativ og kan se muligheder i selv de mindste rum. Mit øje for den store sammenhæng og ned til de mindste detaljer, anderledes løsninger og at skabe mulige løsninger når det næsten virker umuligt.

Hvad synes du er den største misforståelse, når det gælder indretning? At en minimalistisk stil ikke kan gøres hyggelig. Jeg taler med mange forskellige, der gerne vil forenkle, men samtidig gerne vil have farver, mønstre og hygge i deres hjem, og det kan man sagtens.

Små rum sagtens kan have stor stil. Jeg elsker at få det bedste ud af de kvadratmeter, man har, og større betyder ikke altid bedre.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen? Hvis jeg kunne, ville jeg købe havudsigt. Især Vesterhavet har altid været noget helt særligt for mig. Ellers vil jeg meget gerne have et smukt køkken fra Ask og Eng eller Københavns Møbelsnedkeri. De laver begge fantastisk smukt design og håndværk, man kan glæde sig over hver dag.

© @scandinavianstylist
© @scandinavianstylist
© @scandinavianstylist

Er der noget i dit hjem, du er sikker på også er der om 10 år? Vi har en lidt anderledes plan med at flytte tilbage til København næste år og stadigvæk have en lille base i London og så rejse noget mere. Så den er svær....Normalt beholder jeg mine ting i meget lang tid, da min stil er ret tidløs. Lige nu kan jeg kun med sikkerhed sige, at mine tre favoritlamper og min gamle Arne Jacobsen 7'er stol kommer med mig, hvis vi flytter.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme? Som nævnt kommer vi højst sandsynligt til både at bo i London og København fra næste år. Så det betyder, vi skal have indrettet vores lille lejlighed i København på 53m2, så vi alle tre kan bo i den. Det bliver en spændende udfordring, og jeg håber, vi kan få det bedste ud af hver en centimeter, men samtidig også få et flot resultat ud af det.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm? Jeg synes de her tre gør det rigtig godt: @polkenstudio, @simplydesignlife og @patjanssen, så jeg håber, andre også vil nyde deres flotte Instagram-feed.