Drømmehuset fra muddermarken
For seks år siden stod Lene og Claus i kø på en mudret mark for at få deres drømmehus. Det var en hurtig beslutning. Til gengæld har de diskuteret indretningen lige siden
Det er en råkold tirsdag i oktober 2005. På en pløjemark står Lene Nygaard og Claus Sørensen foran en skur- vogn. Det eneste smukke er den fantastiske udsigt over Skanderborg Sø og grønne skove, så langt øjet rækker. I hånden har Claus en lille lap papir med det magiske tal ‘2’. Det tal, der giver dem ret til vælge et af de kommende huse på den mud- rede mark som nummer to - hvis ellers den begyn- dende selvjustits i køen tillader det.
"Normalt er vi ikke sådan nogen, der sidder i kø for slagtilbud eller koncertbilletter. Men vi kørte ind og købte rundstykker og en kop varm kaffe på vejen, og så satte vi os ellers i kø - i øvrigt sammen med nogen, der nu er vores naboer. De havde sovet på skift derude i flere dage,“ fortæller Lene. I dag, seks år senere, ligger de hvide, stramme funkis-rækkehuse spredt ud over de grønne bakker med en præcision, der ville gøre selv en lineal misundelig. „Men indeni er der masser af kærlighed og plads til at indrette uden for linjerne,“ som Lene siger.
Det signerede foto af Jakob Mark er fra en udstilling på Lenes tidligere arbejdsplads og er monteret på en metalplade. Den gamle, guldfarvede lampe er fundet på et loppemarked på Fanø. Den indrammede og signerede engel er af Sussi Trampedach. Sofaen er fra BoConcept, de små borde med vendbar bordplade er fra Via Cph, og plaiden er fra Kenzo.

De smukke, hvide funkishuse ligger som velplacerede Lego-klodser i Skanderborg, et kvarters kørsel fra Aarhus. Med lidt god vilje er der kig over Skanderborg Sø fra Claus og Lenes hus - i hvert fald når de går ud på vejen.

Det er altid sommer i familien Nygaard-Sørensens køkkenalrum, hvor selv det mindste solstrejf virker som en 200 watt pære. Lampen er Verner Pantons ’Fun Pendel’, billederne af Leif Sylvester, og bordet er et loppefund, der har fået et stryg sort lak på toppen.

I køkkenalrummet bliver der leget, blogget, lavet mad, spist og drukket rødvin, og man skal være hurtig for at nå at få en plads på en af barstolene.

Parret har bygget terrassen ud med adskillige rækker fliser og lukket af med et espalier sat på wire og store krukker, så terrassen nu er dobbelt så stor og mere privat. Møblerne er et miks at to forskellige sæt fra Ilva.

Køkken og stue er adskilt af en hvid halvvæg, som skaber et hjørne, hvor ’AP 34’- stolene af Hans J. Wegner står og hygger sig. Det var egentlig Lenes plan at ombetrække dem, men hun måtte indse, at det pæne stof nok ikke ville være pænt længe i selskab med små chokoladefingre og leverpostejmadder. Og nu er Lene og Claus blevet helt glade for det mørkegrønne kunstlæder. Bordet er fra Kartell.

Skrappe farver skaber en funky stemning i det hvide HTH-køkken i ceasarstone. De grønne barstole er fra Hay, og ’FlowerPot’- lamperne er de originale med stofledninger.

’Nordic Light’-stagen fra Design House Stockholm giver både moderne modspil til retrolamperne og lidt varme i det hvide køkken. Billedet er et signeret litografi af Albert Bertelsen. Sukkerskålen er fra Anne Black, og ’Mega Mussel’-opsatsen er en jubilæumsudgave fra 2010, graveret i bunden af designeren selv, Karen Kjældgård-Larsen.

String-reolen er fyldt med smuk keramik, porcelæn (ja, hun har en svaghed for Royal Copenhagen) og glas, som Lene har fået eller fundet på loppemarkeder. Blandt yndlingstingene er en signeret ’Oscar’-hund af den 81-årige arki- tekt Hans Bølling, som hun er pennevenner med.

De hængende Montana-reoler giver mere gulvplads og passer samtidig godt til husets firkantede arkitektur. ’Panthella’-lampen er en gave.

I ‘Display Me’-kasserne fra Hay er Bertrams små kunstværker og en personlig hilsen fra arkitekt Hans Bølling en god optakt til søde drømme. Det stribede sengelinned er fra Illums Bolighus og ‘Limo’-sengen fra BoConcept.

Der kommer masser af lys fra oven i badeværelset, hvor punk-kunst af Sean Punk skaber personlighed i den rene, hvide og sorte stil.

„Træet er både funktionelt og sjovt, fordi du kan hejse ting op i det, sætte ting på grenene, og der løber en kuglebane fra venstre side af bordet under bordpladen, som slutter i en bakke under træet,“ siger Lene.

Lene driver bloggen designermor.dk og er direktør i Nygaard*- Sørensen.
