Drømmen om Italien

Bondehuset uden for Lazio i Italien er bygget af sten, men indrettet med hjertet.

Drømmen om Italien
© boligmagasinet.dk

Da italienske Alessandra Grillini og Paolo Gnocchi blev forældre for anden gang, fik de en meget generøs

gave af Alessandras far. Ikke lige den type gave, man pakker i papir og sætter gavebånd omkring. Gaven var nemlig et bondehus, der ligger en times kørsel nordøst for Rom med 70 hektar grund til, swimmingpool og masser af plads til ferieliv.

For familien på fire har gaven betydet, at de har et rummeligt ferieparadis, hvor de kan nyde livet alle årstider. De varme italienske sommerdage går med kolde bade i pølen og læskende drikke på terrassen, mens de kolde vintre bliver tilbragt foran pejsen.

"Det er en konstant kamp at holde dyrene væk. Om sommeren kommer de som regel frem ved tusmørke. Det er lidt ligesom Jens Hansens bondegård her," siger Alessandra.

Familien bor til daglig i den tjekkede italienske storby, Milano, men de har altid tilbragt deres ferier i området ved Sabina, da huset tidligere har tilhørt Alessandras bedstefar og er blevet givet videre fra generation til generation.

"Jeg elsker dette sted. Jeg føler, at min rødder er her," siger Alessandra, der som barn tilbragte sine ferier i et feriehus tæt ved, hvor hendes far stadig bor.

Alessandra sætter pris på at give sine børn de samme muligheder for at opleve og nyde naturen, som hun selv har gjort som barn.

"Fra min barndom har jeg vidunderlige minder fra området. Jeg er glad for, at mine børn kan vokse op med en tæt forbindelse til jorden, dyrene og naturen. Jeg synes, at det er vigtigt for børn at kende naturens cyklus og årstider. Det er med til at give en harmonisk opvækst," siger Alessandra, der lader sønnerne Carlo på 10 år og Uberto på seks ride på heste, køre traktor, fodre dyrene og gøre rent i staldene.

Familien bruger huset hele året, og derfor kender de lunerne for forår, sommer, efterår og vinter lige godt.

"Alle årstider er pragtfulde. Farverne om efteråret er skønne, en varm sommer med bølgende marker er betagende, og kolde vintre tilbringes bedst foran den tændte pejs."

For tre år siden blev næsten hele huset ødelagt i en brand, men det blev sat i stand igen med hjælp fra en arkitekt og landskabsdesigner, som også er Alessandras barndomsven. Huset blev restaureret, så det ser ud som før branden, med undtagelse af nye gulve i kastanietræ og en fantastisk kamin. Terracotta-fliser blev reddet i branden og bliver nu brugt til en arbejdsbænk i køkkenet. Retningslinjerne for istandsættelsen har været at holde huset i en uhøjtidelig, rå og rustik, bondehusagtig stil.

"Det er med fuldt overlæg, at huset ser ud, som det gør. Vi ville ikke have noget smart og fancy, men snarere et 'nede på jorden'-bondehus," siger Alessandra, der fra grunden har udsigt over dalen Calle del Umbria, hvor familiens heste græsser.

"Et hus er som et fotografi af dit liv, som det ser ud lige nu, og lige nu handler mit liv om børnene. Derfor er dette hus også indrettet for dem."

"Jeg har endelig fået min lykkelige bondegård med flot natur og venner og familie tæt på. Mere kan jeg ikke ønske mig," siger Alessandra.

ÆRLIGT TALT
Paolo Gnocchi og Alessandra Grillini

Hvad er den bedste tid på dagen for jer?
Det er, når solen går ned, og vi sidder på terrassen med en aperitif og ser på himlen, der skifter fra dag til nat.

Hvordan slapper I bedst af? Vores hjem beroliger os virkelig. Paolo elsker at lave mad og underholde. Huset er altid fuld af liv specielt i løbet af sommerferien, når venner og familien samles omkring bordet, som er fyldt med masser af dejlig mad. Det er ikke et godt sted at være, hvis du er på slankekur ...

Hvad drømmer I om at gøre ved huset?
Vores drøm er at bygge et hus mere på grunden og så åbne for 'landbrugsturister', plante vinstokke og avle vores egne vine.

Hvis I ikke skulle bo her, hvor ville I så bo? Jeg ville købe et hus i St. Tropez i Sydfrankrig, men nu hvor jeg har boet her, så ville jeg ikke bytte.

Hvad er det bedste ved huset?
At det er så tæt på min far, som har et feriehus lige i nærheden, og på min bror, som også er min nabo.