Et himmelsk hjem
Se, hvordan Lene og Stig forvandlede otte små kollegieværelser til en fantastisk loftlejlighed
Det er svært at forestille sig, at her for bare få år siden boede otte studerende på hver deres lille kammer med et sølle tekøkken. I dag er læsehestene pist væk og kvadratmeterne slået sammen til én stor lejlighed med takter a la newyorkerloft. Det skyldes parret Lene Kristensen og Stig Krabbe, der takket være deres baggrund som bygningskonstruktører kunne se masser af muligheder i de små kollegieværelser, da de var til salg for tre år siden.
„Vi flyttede simpelthen ind på loftet og gik i gang med at rive det hele ned fra ende til anden. Det var en rigtig god måde at arbejde på, for mens vi forvandlede de små rum til store, fik vi gode ideer til, hvordan vi skulle gribe projektet an helt ned i mindste detalje,“ fortæller Lene.
Trappetrinnene op til tagterrassen hænger fast i væggen, hvilket får trappen til at ligne et svævende kunstværk. Næstnederste trin er en del af en hylde, der snor sig rundt i hele rummet og binder det flot sammen. Hylden er så dyb, at den fungerer som både opbevaring og siddeplads. Den hvide lampe i hjørnet er fra Flos.

I bedste newyorker-loftstil træder man fra hoveddøren direkte ind i et stort, åbent rum, der virker endnu større og lysere takket være to Velux-vinduer i skråvæggen og hvidmalede gulve.

Hynderne på bænken har Lene og Stig selv designet og efterfølgende fået lavet hos Hyndeskrædderen. Den moderne grammofon ‘Project’ med et gedigent retro-look fås i flere farver og er fra Lydbutikken. Den farverige skov af træstager i vindueskarmen er fra Raun.

Den åbne trappe frigiver en masse dagslys i forhold til en traditionel, lukket trappe.

Dyretrofæet, der er købt i en antikbutik, fungerer både som pynt og som håndtag til det hemmelige barskab.

Fiks detalje - bag en del af væggen gemmer der sig et velassorteret barskab.

Det udstoppede bukkehoved kombineret med naturskifer og brændeovn giver arbejdsrummet en fed stemning af herreværelse - selv om hele familien nu flittigt bruger rummet. De to lænestole er fundet hos en marskandiser.

Under skråvæggen i arbejdsværelset er der lavet en lang væghængt reol, så pladsen udnyttes optimalt. Kontorstolen er designet af Eames, mens skrivebordet er fundet brugt.

Køkkenet i eg står mellem spiseafdelingen og stuerummet og er derfor designet, så det stilmæssigt passer ind i begge sfærer. Grundmodulerne har Lene og Stig selv tegnet, mens lågerne er fra firmaet Designa. Både køkkenø og skabe står på sokler, der er mindre end skabsmodulerne, så det ser ud som om, elementerne svæver. Det giver de ellers meget ‘tunge’ moduler et let udtryk.

For at undgå en lofthængt emhætte, der ville tage det frie udsyn, er der valgt en model, som kan ‘forsvinde’ ned i bordet, når den ikke bliver brugt. Modellen hedder ‘Wolf’ og er købt hos norske rikall.no.

De høje stole fra Gubi står grafisk flot på en lang række, og køkkenet er designet med plads til lidt bensving.

En række ovenlysvinduer sørger for, at spiseafdelingen altid er badet i dagslys. Den næsten kirkelige stemning understreges af det hvide bord og de hvide stole, der er fra Interstudio.

Der er ikke sparet på fantasien på Lise og Antons værelser. Den indbyggede seng i skråvæggen giver en hemmelig hule-stemning, mens den blå bil er storesøsters seng. Møblerne har Lene og Stig selvfølgelig tegnet selv.

På den anden side af brusenichen er der en væghængt håndvask i corian. Lignende vaske fås hos Bad & Stil. I en mindre sprække mellem loftplader og væg er der lagt lys ind, så rummet bliver oplyst af et behageligt indirekte lys.

Der er altid efterår i soveværelset. Fotovæggen med titlen ‘Murrals’ er fra Tapet-Café, mens den runde seng er fra Ikea. Mies van der Rohes stol og taburet er fra Paustian.

Der er lidt ‘Sesam Sesam’-stemning over de skjulte udtræksskabe på badeværelset, der kun afsløres af fine, enkle håndtag.

Udsigten fra tagterrassen ud over Frederiksberg Allé er betagende. Og bliver bestemt ikke mindre fantastisk, når man ligger i den boblende jacuzzi eller på den lange loungebænk, som Lene og Stig selv har tegnet. Hynderne er i skind, og kan derfor tåle vind og vejr.
