Fra mareridt til drømmebolig
Først styrtede familien Harboe og Laursens dejlige villa sammen. Og så byggede de noget meget bedre ...
Karina Harboe sad en dag og lavede puslespil med sin søn William på to år. Da hun rejste sig for at hente et nyt spil, opdagede hun en hel del byggepuds i kassen. Hun kiggede op og så kæmpe revner i loftet, de såkaldte sætningsskader, men i en ret voldsom udgave.
"Jeg tog William under armen og løb ud af huset, der nærmest faldt sammen om ørerne på os,“ siger Karina, der løb efter hjælp hos naboen, som arbejder i byggebranchen.
Karinas mand, Jørgen Laursen, kom hjem, og sammen med naboen fik de understøttet dele af huset. Til deres held kunne de låne nogle såkaldte sol dater, som er jernpæle, der kan bruges til at støtte, når man piller ved bærende vægge. De blev lånt hos nogle på vejen, der var ved at bygge om. Loftet hang nu som en våd hængekøje.
"Vi nåede lige ind og hente lidt tøj og vores toilet sager. Vi nåede slet ikke at tænke på tings værdi, og vi vidste jo ikke, hvad der ville ske,“ siger Karina, der så skorstenen vælte og nogle af væggene tage den samme tur.
Det tog syv måneder at genopbygge huset, men så blev det også præcis, som familien gerne ville have det. I stueetagen er den traditionelle ruminddeling for eksempel ændret, så køkkenet og de to stuer flyder sammen til to store saloner, der får huset til at virke større, end det rent faktisk er.
Det sort, hvide køkken er bygget af en lokal snedker, der har holdt det i et stramt look. Bag emfanget glider lyset fra en række lysdioder mellem røde, blå, grønne og lilla udtryk som et lysshow, der både overrasker og gør stemningen i begge rum let og munter. Lysekronen over køkkenøen er ‘Papillon’ fra Design By Us.
Læs mere og se flere billeder på de næste sider ...

Trappen til første sal, vitrinedørene til stuerne og den markante radiatorskjuler danner en nostalgisk basis for en tidløs indretning. Stilen bliver understreget af den hvide farve.

Selv om væggen blev fjernet, og to oprindelige rum blev slået sammen til et, har Karina og Jørgen valgt at bevare opdelingen af stuen i to afdelinger. Her har den mindste del fået en biblioteksagtig stemning med høje reoler, der venter på at blive fyldt med bøger, og to behagelige lænestole: Arne Jacobsens ‘Ægget’ og ‘Lounge Chair’ af Ray og Charles Eames. Det er generelt en god ide at gøre to ikonmøbler til naboer i stuen. Det giver et mere råt og personligt udtryk, end hvis der stod to stole af samme slags.

De store og oprindelige vitrinedøre deler spisestue og dagligstue. Farveholdningen i spisestuen er roligere end i husets øvrige rum. Her er fræsede mønstre på spisebordet og en vild lysekrone i sort akryl designet af Sompex Lighting for Lumiteam. Det er et godt eksempel på det 21. århundredes hippiestil, der favner både rokoko og rock’n’roll.

Det gamle vitrineskab boede i kælderen, da Karina og Jørgen købte huset, men det er blevet malet hvidt, har fået tapet indvendigt og er blevet forfremmet til spisestuen, hvor det danner kontrast til stuens ellers stramme og moderne linjer. Bordet under skabet er fra et loppemarked.

Entreen er det rum, der i dag ligner det oprinde- lige mest. I den læderbetrukne ‘Svane’-stol ligger en patchwork-pude fra Creme de la Creme a la Edgar. Det lilla gulvtæppe med udskårne hjørner er fra Design By Us.

I soveværelset har Karina og Jørgen sløjfet et lille kontor i anden byggeomgang og har i stedet fået et stort soveværelse med walk-in-closet. Lågerne har også her ornamenteringer. Puderne er fra Creme de la Creme a la Edgar og sengetæppet fra Daisy Home. De tapetserede æsker på hylderne er også fra Daisy Home.

Store loungemøbler fra Design By Us står omkring betonsofabordet designet af Morten Voss i dagligstuen. Også her bliver der rusket op i de afdæmpede møbler af blødt tilbehør i form af puder og plaider i umage mønstre og farver. Puder fra Tapet-Cafe, plaider fra Daisy Home, og det strikkede gulvtæppe er fra Missoni.
