Fra skole til skønt hjem
Anita Schytte elsker at indrette og har ændret stil et utal af gange, siden hun fik sin første bolig
Den røde murstensvilla i Korsør ligger mutters alene med hav til den ene side, skov til den anden og marker til de sidste to sider. Indenfor har der sprudlet af liv siden 1932, da huset var skole med lærer Gade ved tavlen. Det er efterhånden mange år siden, den sidste skoleelev forlod skolen, men i byen kalder man stadig huset for lærer Gades hus. Nu er det dog Anita Schytte, der svinger pegepinden udi indretningens store kunst. Og hun har drømt om at bo i huset, lige siden hun så det første gang som teenager.
„Huset tilhørte min gymnasievenindes familie, og allerede dengang tænkte jeg på, hvordan man kunne indrette det. Og det var klart et kardinalpunkt for mig, at huset var af gode materialer og havde murede skillevægge, også selv om jeg kun var 16 år - tro det, eller lad være,“ siger Anita, hvis yndlingsbeskæftigelse i sin barndom var at splitte sit dukkehus ad for at tapetsere løs på alle væggene.
Læs mere og se flere billeder fra det dejlige hus på de næste sider ...

En knortet, gammel æblegren bryder som den eneste effekt den matgrå bagvæg. Foran står en højrygget sofa og en lænestol af Paola Navone for Gervasoni. Den lange sofa er ligesom puderne fra Tine K Home. Til det lyse, rene look har Anita sat et par rustikke æblekasser som sideborde, en enkelt hvid sejldugslampe fra Birgit Østergaard og en bordlampe fra Tine K Home. Det store, rustikke sofabord på hjul er fra Bali. Et lignende fås hos Muubs.

I entreen er væggene malet med grå kalkmaling fra islandske Kalklitir.

Skrivebordet i arbejdsværelset er lavet af gamle brædder fra datteren Ninis hesteboks.

Ved siden af bordet har Anita dekoreret væggen med et par gamle pagajer fra Jespers gemmer. Billedet på væggen er Jespers families stamtavle, der går flere hundrede år tilbage. Den æggeformede lampe fra Vietnam af håndlavet papir er en gave fra en god ven.

I spisestuen har Anita indrettet sig med klassiske designikoner som Arne Jacobsens ‘Syver’-stole og det ovale Piet Hein-bord, som hun til familiens store forargelse investerede i allerede som 18- årig. Ikonerne får rustikt modspil af en gammel, frønnet dør, trækasser og en stor olivenkrukke. Lamperne er designet af Philippe Starck, mens skindstolen for enden af bordet ligesom lampen i hjørnet er fra Design by Us. Lamperne over spise- bordet er fra Flos.

Lampefavoritten Birgit Østergaards skylette sejldugslampe hænger hen over det lille barbord i køkkenet. Bordet er lavet i stål, der har været igennem en syreproces på gårdspladsen. Barstolene ‘Bomboo’ er fra Casanova Møbler. Mellem de to vinduer i køkkenet er sat et effektfuldt, tykt mosaiktapet fra Elitis op.

Parret har valgt en massiv mahognibordplade fra Svane Køkkenet til at bløde Ikea-køkkenets kølige, rustfrie stål lidt op. De eksklusive køkkengreb er fra Carl F og ‘kostede næsten lige så meget som hele køkkenet’.

Mellem spisestue og køkken har Jesper muret en række hylder til glas og porcelæn. Køkkenet er nok det bedste rum i huset, mener Anita. Her afstresser hun så tit, hun kan, ved at lave mad, bage og sylte.

Så er der dømt hule. Under den skrå væg på 1. sal har parret deres soveværelse. Væggen bag sengen er farvet med grå kalkmaling, som har en helt stoflig effekt. Sengetæppet er fra Tine K Home, væglamperne fra Bestlite, og i vindueskarmen en lampe fra Jytte Demuth og vase fra Asa.

Nedsænket badekar fra Philippe Starck beklædt med gråbrune fliser. Ellers er indretningen i rummet holdt helt i hvid og sort. Vaserne er fra Tine K Home.

Gulvlampen i arbejdsværelset er en ældre sag fra Ikea, mens bordet er et fund fra en af Jespers ture til Sverige. Billedet på væggen er lavet af den franske kunstner Matthieu Séry.
