Funky familiehjem på Nørrebro er blevet fintunet med genial opbevaring
Savner du opbevaring og kvadratmeter? Se, hvordan Katrine Frøkiær og Andreas Bech har forvandlet lejligheden på Nørrebro til et funky familiehjem med et hav af smarte, indbyggede løsninger og skjult opbevaring, der udnytter hver en centimeter.
Fokus på skjult opbevaring
Her bor Katrine Frøkiær, 35 år, designer, og Andreas Bech, 36 år, snedker og bygningskonstruktør, sammen med deres to døtre, Rita, 6 år, og Sonja, 2 år. Familien bor i en 94 kvadratmeter stor lejlighed på Nørrebro i København.
23,5. Så mange (eller få) kvadratmeter har hvert familiemedlem i lejligheden her. Det lyder ikke af meget – især ikke, når man tænker på, at det tæller alt - både bad, køkken, stue og soveværelse. Men heldigvis mestrer familien evnen til at få det maksimale ud af hver centimeter.
Værktøjskassen har da også stået fremme siden Katrine Frøkiær og Andreas Bech flyttede ind i lejligheden på Nørrebro i 2012. Og behovet for plads er heller ikke blevet mindre, da de nu har to piger, Rita og Sonja, at dele hjemmets 94 kvadratmeter med.
“Når folk besøger os første gang, undrer de sig altid over, hvordan vi kan være her. Der er også en del, der kommenterer vores løsning i badeværelset. Her har vi næsten tænkt i tetris for at få plads til både pusle bord, vaskesøjle og alt det andet, vi har behov for. Det gør, at du fx ikke kan bruge puslebord og toilet samtidig, men vi kan være her,” fortæller Katrine.
Hver centimeter tæller
Byggemæssigt har parret en markant fordel. Andreas er uddannet snedker og har blandt andet bygget parrets seng, reolen i stuen, spise bordet og såmænd også køkkenet.
“På den måde kan vi få vores møbler præcis, som vi gerne vil have dem. Også i forhold til størrelse, så vi udnytter pladsen bedst muligt. Der er fx ikke plads til standardsenge til pigerne, så dem har Andreas også selv bygget. Vores speciallavede møbler og de indbyggede løsninger gør, at vi kan være her alle sammen,” siger Katrine.
Selv de mindste nicher i lejligheden er udnyttet, blandt andet er et stykke mellem to radiatorskjulere og et mellemrum mellem køkkenskabet og vinduet kommet i brug. For selv de mindste løsninger tæller i det samlede opbevarings regnskab.
“Skabet mellem de to radiatorskjulere er kun 10 centimeter dybt, men vi har virkelig mange ting som opladere og elpærer gemt væk her, og hvorfor ikke bruge pladsen optimalt?” siger Katrine.
Billede: Spisebordet er ligesom køkkenet snedkereret af Andreas, mens armaturet er fra Dba.dk. Gulvtæppe fra Another Ballroom, Eames- stole fra Relove, lysestage fra Georg Jensen og spise- bordslampe fra Ebay.com.

Katrines tre tips til en personlig stil
· Byg dit eget inventar, der passer præcis til det udtryk, du ønsker i dit hjem.
· Køb ting brugt, og vær ikke bange for nostalgi. Jeg bliver oftest mere glad for de brugte ting, da jeg måske har søgt efter dem i længere tid, og de virkelig betyder noget for mig.
· Gem ikke alt væk, men saml dine ting som vaser og billeder i en stor reol, som vi har gjort i stuen. Det virker mere overskueligt.
Lang fordelingsgang
Lejlighedens lange fordelingsgang er malet i en støvet blå. For enden ligger Ritas værelse. Pendler fra London. Lignende fås hos Madebyhand.dk.

Familiens bedste DIY-råd
· Lad dig inspirere af andre – kig fx på Pinterest. Billeder gør det mere håndgribeligt.· Overvej, hvad du har brug for i din hverdag. Alt skal have en plads, når du indretter din bolig og laver opbevaringsløsninger.
· Bland løs, når du skal vælge materialer fx træ mod sten, fliser eller malet træ. Så er der mere for øjet at gå på opdagelse i, og dit hjem bliver mere personligt.
Metervis af opbevaring
Reolvæggen, som Andreas har bygget, giver familien metervis af opbevaring. Wegner-sofaen er fundet hos Dba.dk, mens lænestolen er fra et loppemarked. Sofa- bordet er fra Kristina Dam og gulvtæppet fra Another Ballroom. Lampen i vinduet er en specialudgave af ‘Snoopy’ fra Flos, væglampen er fra Christian Dell, mens den lilla bordlampe i reolen er fra Ebay.com, ‘Nagel’-stagerne ved siden af kan du finde på Dba.dk.

Reol til opbevaring
Reolen i stuen går fra gulv til loft og har givet familien masser af opbevaringsplads. Nederst bliver skabene brugt til alt det, de ikke har lyst til at se på, mens de åbne hylder bliver brugt til ting, der skaber hygge og stemning som bøger, accessories og lamper. Thonet-stolen er købt brugt. Gulvtæppe fra Another Ballroom.

Børnestol i flet
Rita på 6 år og Sonja på 2 år bor dør om dør i den ene ende af lejligheden. Og væggen mellem pigernes værelser er også udnyttet til opbevaring. Stole i flet fra Etsy.com.

Hems i børneværelse
Ritas værelse er næste projekt. Her er parret i fuld gang med at sætte ny dør i og bygge en hems med seng, så Rita får plads til skrivebord nedenunder. Den blå Juno-seng er en gave.

Skabsvæg til opbevaring af tøj og sko
Soveværelset er praktisk indrettet med en stor skabsvæg, hvor der er plads til parrets tøj og sko. Sengetæppet er fra en tur til Paris, lignende fås hos A.U Maison. Gulvtæppet er fundet i Indien, mens spejlet er et loppefund fra Paris og bordlampen fra Amsterdam. Opbevaringsæskerne fås lignende hos House Doctor og Hay.

Indbygget puslebord
Andreas har lavet puslebordet, så det passer perfekt til badeværelset. Pedalspand fra Wesco, æsker fra Andrea Larsson Interiør.

Smal håndvask
TIP Har du et lille baderum? Gå efter mindre løsninger fx en smal håndvask. Denne er fra Genbyg. Armatur fra Toni og fliser fra Evers.

Smart løsning på badeværelset
Puslebord, vaskesøjle og opbevaring på få kvadratmeter? Det kræver en særlig løsning. Én af de smarte idéer er en skydedør, der både fungerer som dør til brusenichen og skjuler for vaskesøjlen.

3 geniale indbygningstips
1. Kan du ikke få øje på køleskabet? Parret manglede bordplads i køkkenet, derfor skiftede de det klassiske, høje køle-fryseskab ud med to lave skabe, der nu er blevet forklædt som en cool kaffebar i træ.

Tv-skab
2. Er du træt af det store tv på væggen? Gør som Katrine og Andreas, og gem det væk i skabet.

Smarte radiatorskjulere
3. Lidt har også ret. I mellemrummet mellem de to radiatorskjulere har Andreas lavet et smalt skab, som familien bruger til alt fra opladere til små spil til pigerne.

Tæt på Katrine Frøkiær og Andreas Bech
Hvad går I efter, når I indretter? Gode materialer som for eksempel træ og glas. Vi køber oftest brugte ting. For eksempel er størstedelen af vores lamper købt brugt. På den måde får vi det udtryk af sjæl og historie, som vi er vilde med. Vi har også lige købt en bunke brugte fliser til vores køkken. Det tog virkelig lang tid at skrabe al den gamle puds af, men fliserne var bare de helt rigtige.
Hvad er det vigtigste i et hjem? At her er rart at være, og at vores dagligdag fungerer. Jeg vil også gerne være omgivet af ting, som jeg holder af, og som jeg bliver glad af at se på. Jeg bliver for eksempel glad hver eneste dag af at se på vores køkken.
Hvilken løsning her er du mest glad for? Vores store reol i stuen. Den sætter jeg pris på hver dag. Lige da vi flyttede ind, satte vi et par af vores gamle reoler og en kommode her langs væggen, men det fungerede aldrig. Den lange reol er enkel og giver ro, samtidig med at vi får masser af både skjult og synlig opbevaring.
Hvilke projekter har I gang i lige nu?
Vi er ved at lave Ritas værelse om, hvor vi er ved at bygge en høj seng med skrivebord under, så hun får mere gulvplads.

Plantegning
