"Her er et særligt sammenhold, for man er lidt modig, når man rykker ud i noget helt nyt"

Bloggeren bag RockPaperDresses boede tre måneder i Carlsberg Byen. Læs her, hvordan det var og om hendes tanker om at blive vaskeægte storbyfamilie

© Andreas Raun og Julie Bjarnhoff

På det legendariske Carlsberg-område, som engang husede en af verdens største bryggerier, skyder der langsomt en ny by op blandt de bevarede, historiske bygninger. En konstellation, der er helt unik for nye, københavnske bykvarterer.

Derfor var det også med begejstring, at blogger Cathrine Widunok Wichmand, bedre kendt som RockPaperDresses sammen med sin mand og hund tidligere i år rykkede ud i Carlsberg Byen for en kort periode for at få den nye bydel ind under huden, og se hvordan det er at bo i noget helt nyt omgivet af så meget historie.

© Julie Bjarnhoff

BILLEDE Det store alrum med køkken, stue og spisestue i Scherfig Hus har masser af plads til familien, der kan boltre sig på plankegulve af høj kvalitet og nyde lyset fra de store vinduer.

Detaljerigdom og familievenlige områder

For Cathrine skulle der ikke den store overtalelse til for at få hende til at afprøve bydelen. For ud over områdets centrale beliggenhed på grænsen mellem Frederiksberg, Valby og Vesterbro, vejede områdets unikke historie og de smukke detaljer også for hos hendes indre historienørd.

"Hvis du kigger på alle detaljerne herude, kan du se, hvor meget kærlighed der blev lagt i at skabe et smukt industriområde. Derfor har jeg meget respekt for, at man bevarer og ikke bare river ned. For eksempel er en af de nye bygninger opført med gamle mursten fra området, så bygningen allerede har liv og patina. Og man opbevarer de gamle brosten, så de kan blive lagt igen, når byen står helt færdig i 2024. Sådan nogle detaljer sætter jeg virkelig pris på."

© Julie Bjarnhoff

BILLEDE De bevarede dele af Carlsberg Byen giver de nye bygninger en smuk kontrast, som Cathrine holder af. Her står hun foran de fredede siloer kaldet Seksløberen, som i sin tid blev brugt til at opbevare restprodukter fra Carlsbergs bryggeri.

Siden Cathrine og hendes mand boede i Carlsberg Byen, er Cathrine blevet gravid og venter derfor i spænding på at tage imod familiens nyeste, lille medlem. Noget, der har sat gang i tankerne om, hvordan man benytter storbyen som moderne familie.

"Jeg tror, at man får en anden forståelse for byrum, når man får børn. Herude tænker man ting som legepladser og uderum ind fra starten i byplanlægningen. Det har man jo ikke rigtig på samme måde i de gamle dele af København. Så i Carlsberg Byen er der alt det, der gør livet nemt som familie. Især når man har børn. Alt, hvad der kan gøre livet nemmere, betyder jo, at man har mere tid sammen som familie. Det må trods alt være målet for de fleste forældre."

© Carlsberg Byen

BILLEDE Den hvide Mineralvandsfabrik med de høje, karakteristiske vinduer, er en af Cathrines favoritter. Det er nemlig ikke så mange steder i København, man ser den form for bygninger.

Funktionalitet og sammenhold

Cathrine har en forkærlighed for gamle møbelklassikere som Wegner og FDB, og mener at brugen af dem, er det, der gør dem smukke med tiden. "For selvom man er æstetiker, skal hjemmet gerne kune tåle nogle tæsk," hvis det står til Cathrine. "Møbelkunst skal først og fremmest kunne tåle at blive brugt."

Derfor blev det også hurtigt tydeligt for Cathrine, at hjemmets hygge ikke ligger i gamle stukke eller skæve gulve, som mange kender fra det klassiske københavner-lejligheder. Den kommer derimod der, hvor ens familie og venner er.

Når man rykker ud i noget nyt, hvor byen langsomt skyder frem fra byggegrundene, får man et helt specielt slags sammenhold med dem, der bor omkring en. Et sammenhold, der falder godt i spænd med Carlsbergs originale planer for brygger-byen, hvor de ansatte boede og levede i byen sammen.

"Det føles lidt som cowboys, der indtager Vesten – sådan lidt pionér-stemning. Så der opstår en slags landsby-følelse blandt beboerne, fordi man er lidt modig, når man rykker ud i noget helt nyt."

Den 17. juni sættes nye boliger fra 2-6 værelser til salg i Mineralvandshuset. Er du blevet nysgerrig på Carlsberg Byens nye boliger og mulighederne i Københavns nye bykvarter, er der åbent hus i den gamle Maskincentral, hvor du kan høre meget mere.