Hos Johanna er det kreativitet og DIYs, der gør hele forskellen

Johannas hjem er nemlig et eksempel på, at inspiration fra naturen, loppefund, og egne værker kan sætte rammerne for et hjem, som både emmer af ro og harmoni og samtidig ligner noget til en million.

@maawingedesign
© @maawingedesign

I Vallentuna nord for Stockholm i en gul villa bor den 32-årige indretningskonsulent Johanna Måwe med sin mand Jesper og deres tre børn.

Villaens 125 kvm har Johanna indrettet med stor inspiration fra naturen, og den byder derfor på rolige jordfarver, bløde tekstiler og møbler i træ. Det der dog gør indretningen til noget helt særligt, er de mange kreationer, som Johanna selv står bag.

Hun startede Instagram-profilen @maawingedesign for omkring halvandet år siden samtidig med, at hun og familien flyttede ind i huset.

@maawingedesign
© @maawingedesign
@maawingedesign
© @maawingedesign
@maawingedesign
© @maawingedesign
@maawingedesign
© @maawingedesign
© @maawingedesign

Hvad er tanken bag din Instagramprofil og hvad vil du gerne opnå med den? Til at starte med var min idé med Instagram at følge min egen udvikling inden for indretning. Med tiden har det dog udviklet sig til en platform, hvorfra jeg driver min virksomhed som interiørkonsulent. På profilen kan man følge min kreative side og idéer såsom DIYs og så videre.

Hvad håber du, folk tænker om dit hjem? Jeg håber selvfølgelig, at man får en fornemmelse af den ro og harmoni, som jeg prøver at skabe ved at bruge naturlige materialer og naturlige farver.

Men også at alt, hvad der står fremme har et formål og en naturlig plads i den samlede indretning.

Hvad håber du, de ikke lægger mærke til? Nullermænd og andet rod som der selvfølgelig er i et hus med tre små børn.

Hvad er det vigtigste, du tænker over, når du skal i gang med at indrette et rum?

Jeg tænker først og fremmest over, hvad rummet skal bruges til. Det er afgørende for, hvilket møblement jeg skal visualisere til rummet. Når det er gjort, prøver jeg at finde den rette stemning ved at lave et moodboard med materialer, farver og møbler.

LÆS OGSÅ Sådan laver du et moodboard

© @maawingedesign
@maawingedesign
© @maawingedesign
© @maawingedesign

Hvem eller hvad inspirerer dig i forhold til boligindretning? Min største inspiration til indretning er, som jeg allerede har nævnt, naturen. Det gælder både i forhold til teksturer, farver og materialer.

En person, som jeg synes, er virkelig god til netop dét, og som har været min favorit længe, er @daniellawitte.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet? Et sofabord, som jeg har købt brugt.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget? Lav dine egne møbler/dekorationer/malerier af materialer, du har derhjemme, eller nemt kan få fat i hos byggemarkeder eller lignende. Du skal turde at være kreativ. Og hvis du har tiden til det, så led efter ting til indretning og dekorationer på loppemarkeder. I begge tilfælde vil du ofte få noget helt unikt for få penge.

Jeg vil også gerne slå et slag for at få ordentlige tekstiler ind i rummene. De rette gardiner kan gøre underværker og behøver ikke nødvendigvis at koste så meget.

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem? Jeg er mest stolt over de kreationer og møbler, jeg selv har lavet. Men jeg er også stolt over, at jeg er lykkes med at skabe en naturlig rød tråd i hjemmet og et hjem, som vi alle kan lide at bo i.

@maawingedesign
© @maawingedesign
© @maawingedesign
© @maawingedesign
@maawingedesign
© @maawingedesign

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning? Jeg får flest kommentarer på mine egne værker. Men også for vores stue, som mange godt kan lide med de høje paneler, højt til loftet og den flisebelagte kakkelovn.

Hvad, synes du, er den største misforståelse, når det gælder indretning? At indretning bare handler om at puffe puderne og style med vaser. Det er meget mere komplekst end det. Det handler om at skabe dynamik, funktion og trivsel på samme tid. Kreativitet kan skabe store forandringer med få midler.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?
Jeg tør sjældent at drømme så stort, men jeg ville unde mig selv en designfavorit eller to.

@maawingedesign
© @maawingedesign
© @maawingedesign
@maawingedesign
© @maawingedesign

Er der noget i dit hjem, du er sikker på også er der om 10 år? Den indbyggede opbevaringsløsning i entreen. Der er bestemt også en masse andre ting, jeg vil beholde, men som nok har ændret form på en eller anden måde.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme? Vores anneks som både skal være et gæstehus, studie og atelier. Med det kan jeg få lov til at eksperimentere uden det direkte går ud over husstanden. Første projekt bliver en ny type radiatorskjuler, som også skal fungere som bænk på en elegant og moderne måde.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

@Lilyandlaurentcom, @Erikbratsberg og @Fannymork.