32-årige Nadja er så sikker i sin stil, at hun regner med at have de samme møbler om ti år

Når der skal flytte nye møbler ind i Nadja og familiens hjem har hun én bestemt ting i baghovedet.

© @kastholmhouse

Nadja Kern Mejer, 32, bor sammen med sin mand og to børn i et ganske særligt hus nord for København.

Det blev nemlig bygget i 1968 af møbeldesigner Jørgen Kastholm, som i sin tid byggede de 175 kvm til sin egen familie - og som Nadja og hendes familie flyttede fra Vesterbro for at overtage for ca. to år siden.

I ca lige så lang tid har hun haft sin profil @kastholmhouse, hvor hun deler billeder af det spektakulære hjem, der er blevet renoveret fra top til tå, men i tråd med stilen, Jørgen Kastholm selv havde skabt huset i.

Læs med og lær Nadja og hendes tilgang til indretning bedre at kende og find ud af, hvad der generelt kendetegner møblerne i hjemmet hos ugens Instagrammer.

Dette billede var det første, Nadja delte på sin profil.

© @kastholmhouse

Hvad er tanken bag din Instagramprofil og hvad vil du gerne opnå med den?

Jeg startede profilen, da jeg var sygemeldt fra uge otte i hvad der føltes som verdens længste graviditet. Jeg kunne ikke lave noget uden at kaste op, så i stedet lå jeg stille, imens jeg dykkede ned i bolig, arkitektur- og indretningsprofiler. Jeg var på det tidspunkt sygemeldt fra en pressestilling for en af Københavns borgmestre. Tonen på de sociale medier i politik er hård for at sige det mildt, og det var en befrielse at opleve kontrasten herfra til indretnings- og boligprofilerne. Der hersker et usagt dogme om, at man kun kommenterer, hvis man har noget godt på hjerte.

Tanken bag var ikke meget større, end at jeg deler min interesse med andre boliginteresserede, hvor man kan finde gode råd og inspirere hinanden.

Hvad håber du, folk tænker om dit hjem?

Jeg håber, de kan se den røde tråd, at de køber ind på vores valg og synes, det har personlighed.

Hvad håber du, de ikke lægger mærke til?

Der er jo ingen tvivl om, at det er en redigeret virkelighed, man besøger på min profil. Jeg deler hverken vasketøjsbunker eller rod. Vi er en børnefamilie, og der er i den grad plads til ungerne herhjemme, men det deler jeg ikke.

Æstetikken er i højsæde, og det er også den, jeg søger hos andre profiler. Jeg bilder mig ikke ind, at der er nogen, der altid bor, som vi ser det på Instagram, og for mit eget vedkommende har jeg heller ikke behov for at få dækket ’den virkelig verden’. Vasketøjsbunker inspirerer mig hverken herhjemme eller hos andre. For at gøre et langt svar kort, så deler jeg kun billeder, hvor jeg gerne vil vise det hele.

© @kastholmhouse
© @kastholmhouse
© @kastholmhouse
© @kastholmhouse
© @kastholmhouse

Hvad er det vigtigste, du tænker over, når du skal i gang med at indrette et rum?

Helheden. Den røde tråd, synes jeg, er alt overskyggende i indretningen af et rum.

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Jeg bliver inspireret mange steder. Tit er det ikke konkret (blandt andet fordi, jeg har fundet alt for få gode midcentury-profiler), men stemninger, detaljer og farvevalg hos andre kan tit plante idéer og inspiration hos mig.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

To håndlavede keramikkopper og en lille keramikskål fra @the_general_store_copenhagen.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget

At man ikke skal købe noget, bare fordi, det er billigt. Hellere lade vær med at købe en masse små billige ting for at følge en trend, men spar i stedet op til at købe én lækker ting, som formentlig vil følge dig i langt længere tid. Tendenser kan være rigtigt dyrt at følge, og Instagram kan blive ét langt overforbrug, hvis man bare følger med, køber, smider ud og starter forfra.

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

Jeg er rigtig glad for resultatet af vores renovering. Jeg synes, vi har formået at være tro mod byggestilen og (hvad jeg tror var) Kastholms tanker bag, samtidig med vi har sat vores eget tydelige præg på vores hjem.

Der er intet i huset, udover murstensvæggene og pejsen, som ikke er revet ned, ud eller op, så alt, I ser på billederne, er vores valg og beslutninger – beslutninger jeg stadigvæk sætter pris på hver dag.

© @kastholmhouse
© @kastholmhouse
© @kastholmhouse
© @kastholmhouse
© @kastholmhouse

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Det er uden tvivl vores klinkegulv. Der er rigtig mange, som er interesseret i klinkerne og flere har faktisk købt dem efter at ha’ set gulvet på profilen. Jeg er glad for, at min profil kan være med til at inspirere andre, ligesom jeg selv henter inspiration hos dem, jeg følger.

Hvad synes du er den største misforståelse, når det gælder indretning?

Personligt synes jeg ikke, man skal løbe efter tidens tendenser med hovedet under armen og et dankort i pendulfart. Men, jeg ved ikke, om jeg synes, at det er en misforståelse, og om jeg køber præmissen for spørgsmålet. Vi har jo alle sammen forskellig smag og behov – og det er netop grunden til, jeg elsker Instagram. Jeg får lov til at følge indretning og tankerne bag alle valg, som jeg slet ikke ville ha’ truffet eller tænkt på, men som bare spiller ude i de respektive hjem.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

P.t. drømmer jeg om noget så eksotisk som et pænt og praktisk gulv til kælderen. På møbelfronten er jeg smaskforelsket i Bodil Kjærs Indoor/outdoors Seating and Tables, som Carl Hansen & søn forhandler.

© @kastholmhouse
© @kastholmhouse
© @kastholmhouse

Er der noget i dit hjem, du er sikker på også er der om 10 år?

Ja! Mange af vores køb har været i den dyre ende, og det er fordi, vi har betragtet dem som en investering. Kvaliteten er god, og selvom jeg konstant forelsker mig i nye møbler (det er jo umuligt ikke at gøre), så har jeg en ret god fornemmelse omkring, at de fleste af møblerne også står i huset om 10 år.

Det kan lyde lidt gammeldags, men vi ser mange af møblerne som en investering, vi giver videre til børnene. Om de vil beholde dem eller sælge videre, bestemmer de selv, men begge dele er en mulighed, fordi det er designmøbler i en god kvalitet. Det er faktisk lettere at sige, hvad der ikke er her om 10 år, og det er vores gæsteseng, som er en sovesofa, vi begge to er ret trætte af at kigge på. Vi har bare svært ved at finde et bedre alternativ.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Det er kælderen, som er et kæmpe projekt. Den skal have den helt store omgang med gulve og vægge, så der skal vi lige spare sammen, før vi kan kaste os over den.

Selve grundplanen dernede beholder vi. Jørgen Kastholm tegnede kælderen, så den kunne fungere som tegnestue til ham, hvilket gør, den er rummelig, høj og lys. Vi vil gerne rykke kontor og gæsteværelset derned, få en vinkælder, et viktualierrum og en ’børnebiograf’.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

Jeg glemmer helt sikkert andre gode profiler, men et par stykker er:

@citizen79design

@vi.bygger.hus

@Mathiastorp

@Michael_nygaard