Besøg et dejligt rækkehus i kartoffelrækkerne
Kom indenfor i et rækkehus med en fantastisk lounge have, stribede tekstiler og kulørte badeværelser
For 130 år siden var de tre etager fyldt til randen med to arbejderfamilier, der kæmpede om pladsen i de mange små værelser. De havde næppe fantasi til at forestille sig, hvordan det skulle udvikle sig til et lyst hjem med få vægge og masser af tjekket design fra Italien, Tyrkiet og Finland. I dag bor der heller ikke som dengang 12 familiemedlemmer i huset, men blot en far med sine to børn på 9 og 13 år. Og kriterierne for indretningen er væsentlig anderledes end i 1800-tallet. Først og fremmest røg der rigtig mange kvadratmeter vægge i containerne, da den nuværende ejer overtog huset for fire år siden.
Lige så snart det bare ikke regner, sidder familien udenfor. Husets herre har selv bygget de kasser, som de store loungepuder fra Karmameju hviler på. Puderne får særlige betræk på om natten, så møblerne ikke skal slæbes ind og ud hver dag. Alle tekstiler er fra Missoni.

Ét af beboerens yndlingsfirmaer er tyrkiske Autoban, der har designet sofaen ‘Bergère’ ved endevæggen. Fotokunsten bag sofaen er taget af vennen Sebastian Blenkov, mens gulvlampen er lavet af Cappellini.

Ideen med gårdhaven er, at den skal fungere som en forlængelse af stueetagen, og det lykkedes især ved at lave én udgang om til tre og sætte Velux-vinduer i tynde dørrammer. Der kan sagtens sidde 10 børn på række på trinnet og spise aftensmad samtidig.

Vasen er fra Holmegaard, tekstilerne er fra Missoni, mens lounge-sofaen fra Karmameju hviler på et hjemmebygget stel.

Arbejdsbordet ved siden af køleskabet har ingen underskuffer, og det får køkkenet til at ligne et arbejdsværelse ligeså meget som et køkken. Den utraditionelle køkkenlampe, der har indtaget rummet, er fra Achille Castiglionis klassiker fra 1962, produceret af Flos.

Der ligger sort kokostæppe på alle gangarealer og trappetrin for at mindske risikoen for, at børn - og voksne - falder på trapperne. Mellem stuen og 1. sal hænger et stort vægmaleri af Per Arnoldi. Lampen med gul skærm er fra Rue Verte Plus.

Køkkenet med sortbejdsede skuffeelementer i træ og bordplade og emhætte i stål er fra Boffi. „Alle huse lavet efter 2005 har hvide køkkener og ligner hinanden. Det her er langt mere spændende,“ forklarer ejeren om sit valg.

Reolen i kontor og soveværelse løber næsten fra væg til væg og er specialfremstillet til rummet. Det lange reolforløb har optisk den effekt, at rummet virker større og knap så ’presset’ af skråvæggene. Sengelampen fra Artemide passer fint ind i soveværelset, der som lampen er enkel med lækre detaljer.

Med kig til himlen sidder filminstruktøren tit på 2. sal og arbejder på nye projekter. Meget belejligt er der ikke langt til dobbeltsengen i den anden ende af rummet. Skrivebordet er fra Hay og tæppet fra Missoni. Heroppe på øverste etage er gulvene malet hvide, modsat i resten af huset, hvor gæsterne tit har sko på,

I badeværelset på 2. sal bliver det tydeligt, at en mand har stået 100 % for indretningen. De mørkeblå fliser er fra Byens Flisecenter, mens den enkle sanitet primært er fra det lækre, italienske firma Boffi.

Armatur og tekstiler er fra italienske Boffi, håndklædet er fra Missoni.

En opmuret væg skjuler på raffineret vis alt fra shampoo til barbergrej, mens bænken er god at sidde på og lægge ting på under badet.

Made a Mano, der laver fliser og klinker i lavasten fra den italienske vulkan Etna, har leveret samtlige glaserede fliser på vægge og gulve på badeværelset. Det eksklusive vaskearrangement i Corian er fra italienske Boffi.

Boligens kælder blev ved overtagelsen gravet ud og totalt istandsat. Der blev blandt andet plads til et stort garderoberum, der er hele familiens fælles klædeskab. Det ligger i praktisk forlængelse af husets store badeværelse.

En lille rød havenisse byder året rundt velkommen fra sin faste plads på udendørslampen fra Artemide.
