Bianca har en opfordring til dig, der vil skabe smuk og eksklusiv finish på budget

Selvom Bianca har misundelsesværdigt mange designermøbler derhjemme, så ved hun også, hvor det betaler sig at spare.

© @designandnicethings

Ugens Instagrammer skal denne gang findes i den lille by Odder uden for Aarhus. Her bor 38-årige Bianca med sin mand Jesper og deres 3 børn samt hunden Bacon i en festlig farvebombe af en patriciervilla.

Hjemme hos Bianca, der står bag @designandnicethings, er væggene farvede og møblerne ditto i sammensætninger, der overrasker og inspirere. Væggene er smykket med særligt udvalgt kunst og moderne trends flettes sammen med tidløse elementer i Biancas helt personlige miks.

Og trods en uddannelse indenfor kommunikation og en som veterinærsygeplejerske så håber Bianca, at hun i fremtiden kommer til at leve af sin passion for indretning som både blogger og indretningskonsulent.

Vil du lære Bianca og hendes tilgang til indretning bedre at kende og høre, hvor hun sparer uden at det kan ses, så læs med her.

© @designandnicethings
© @designandnicethings
© @designandnicethings

Hvad er tanken bag din Instagramprofil og hvad vil du gerne opnå med den?

Udover at man kan hente inspiration fra hele verden og på den måde følge med i, hvad der sker på boligfronten internationalt, så er det en skøn måde at skabe netværk og personlige relationer med folk, der er lige så passioneret omkring boligindretning som jeg selv. Nu drømmer jeg om at kunne leve af det på et tidspunkt, og så er Instagram en skøn måde at opnå eksponering på.

Hvad håber du, folk tænker om dit hjem?

At det er et kunstnerisk og kreativt hjem, hvor farverige vægge og interiør er afstemt på en personlig og smagfuld måde. Villa Villekulla uden at være cirkus-agtig.

Hvad håber du, de ikke lægger mærke til?

Åh, jamen man skal ikke åbne for mange skuffer og skabe får at finde ud af, at jeg er et rodehoved. Og så har vi nogle fliser i det mindste badeværelse, som jeg virkelig ikke er venner med... Der er både landskab og både på fliserne, som jeg har forsøgt at male over uden den store succes. Det er næste projekt ud af mange.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Puha, synes posten kommer lidt for tit. Det synes min mand i hvert fald, haha. Det er et nyt litografi af Kasper Eistrup samt 3 smukke unika værker af den århusianske kunstner Katrine Hvid.

© @designandnicethings
© @designandnicethings
© @designandnicethings
© @designandnicethings

Hvad er det vigtigste, du tænker over, når du skal i gang med at indrette et rum?

Da vi i forvejen har meget farverig kunst, og stort set ingen hvide vægge har, prøver jeg at skabe den klassiske ‘røde tråd’, så det netop ikke ligner et cirkus.

Jeg vil gerne have, at alle rummene på en eller anden facon hænger sammen trods de forskellige farvede vægge.

Jeg laver som regel et moodboard, hvor jeg sætter interiøret ind først. Derefter finder jeg farverne. På den måde får jeg en fornemmelse af rummet som helhed. Farver er for mig det vigtigste, og jeg elsker at lege med pasteller, klare Bauhaus-farver såvel som komplementærfarver.

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning

Det gør magasiner både fra ind- og udland. Især Bolig Magasinet, da jeg synes i er alsidige og viser mange forskellige hjem, som alle på en eller anden måde kan relatere til og hente inspiration fra. Og så har jeg nogle favoritter på Instagram. Jeg holder meget af at følge:

@theapartmentdk, fordi jeg simpelthen elsker deres farverige og eklektiske univers.

@theobert_pot er bare eminent til ‘more is more’. Han eksperimentere konstant med farver og omgiver sig med mange lækre ting. Ham ville jeg gerne bytte hjem med.

@conniheselrickman fordi vi begge er kunstnørder, og udveksler viden og passion omkring kunst og design, og så bor hun skønt i et lækkert 60’er hus.

Jeg har en svaghed for 60’er arkitektur.

@lumikello_interior, @celinehallas og @cathdelichtenberg pga. deres farverige og smukke hjem.

@mettehelena fordi hun er oprigtig, sjov og virkelig underholdende. Så bor hun smukt, og indretter sig med kunst.

© @designandnicethings
© @designandnicethings
© @designandnicethings

Hvad er dit bedste indretningstip på budget

DIY-projekter som radiatorskjulere eller høje paneler. Det kan måske lyde skræmmende at kaste sig ud i, men det er ikke svært at lave, og så koster det ikke en formue at lave selv. Det giver en smuk og eksklusiv finish til et rum. Man kan finde en guide på Youtube.

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

Den er svær.... Kunsten er jeg meget glad for. Så det må næsten være min gallerivæg. Så er jeg også glad for de farvevalg, vi har truffet. Vores møbler betyder også meget for mig, og jeg er lidt øm omkring dem. Derfor er det også lidt af en udfordring at få en hvalp, der tror, at møbler er tyggeben.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Det må også være min gallerivæg og kunsten generelt. Farverne er der også mange, der viser interesse for.

Hvad synes du er den største misforståelse, når det gælder indretning?

At farver skal passe sammen. Hvis alt er samme farve eller tone i tone, er der intet der springer i øjet og alting falder i et.

At kunst altid er dyrt. Man kan få litografier, linoleumstryk og træsnit, der stadig er original kunst, men til få penge.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Det ville absolut være drømmen at indrette mig helt uden budget, og jeg ville være virkelig god til det! Pengene ville i hvert fald hurtig få ben at gå på.

Så skulle mit hjem bære præg af den vildeste galleristemning med store originale værker og skulpturer overalt. Jeg har en svaghed for lamper og stole, så en loftslampe fra Serge Mouille og to ‘spanske stole’ af Børge Mogensen.

© @designandnicethings
© @designandnicethings

Er der noget i dit hjem, du er sikker på også er der om 10 år?

Familien. Er det et svar, for jeg er ret så god til at skifte ud, når jeg trænger til noget nyt.

Ej, jeg har nogle kunstværker, som jeg aldrig vil skille mig af med, som f. eks. det første maleri min mand og jeg købte sammen. Det er stort maleri af kunstneren Kristian Touborg samt nogle andre værker, der betyder meget for os. Mit lille lyserøde bord af Bryan Mccollin skal heller ingen vegne. Det tog mig lang tid at spare sammen til.

Min keramik-samling af den svenske keramiker Kjell Bolinder er også en keeper. Så har jeg en italiensk vintagelampe, som jeg er meget glad for, og ikke bare lige kan opstøves herhjemme.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Vi skal flytte soveværelse fra førstesalen til underetagen. Der har vi planer om at lave paneler og radiatorskjuler til det nye soveværelse. Både væg og loft skal have en farveinjektion.

Køkkenet som er meget rustikt i forhold til vores smag, skal også opdateres.

Vi skal selv slibe, grunde og male lågerne, og vi leder vi efter en ny bordplade - gerne i sten.

Så skal der væltes en væg i stuen ud til den “ formelle” gang, som ingen bruger. Pladsen skal inddrages til kontor og være en integreret del af stuen.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

@hugopumkin Han er så god til at bruge farver, og så har han et helt fantastisk og meget unikt køkken.

@kastholmhouse Hun bor i det smukkeste 60’er-hus tegnet af Jørgen Kastholm. De har formået at renovere med omtanke for den oprindelige arkitektur, og virkelig bevaret husets integritet. De har indrettet sig med lækre designklassikere fra netop denne periode, som understreger husets stil. Alt er bare gennemført og en fryd for øjet. Kom med indenfor hos Nadja her.