Charlotte og Fredrik: Sådan bor Nybyggerne i dag

Nybygger-parret Charlotte og Fredrik forelskede sig for tre år siden i en murstens-perle tæt på vandet. Men hvad de troede bare skulle være et klat maling blev til en totalrenovering. Nu er parret (næsten) i mål - og sikke et resultatet! Kom med indenfor.

Charlotte og Fredrik fra Nybyggerne 2018.
Charlotte Jakobsen
Charlotte og Fredrik fra Nybyggerne 2018.

Fredrik på 33 år er skolelærer, mens Charlotte på 31 er uddannet antropolog, men i dag arbejder med sociale medier. Sammen har de Viggo Tom på 4 år og Alma Margit på 1 år.

© Charlotte Jakobsen

Charlotte Jakobsen og Fredrik Koch deltog i 'Nybyggerne' i 2018, hvor de efter syv ugers renovering fik vundet seernes hjerter med deres flotte indretning og charme og endte med at løbe med sejren og nøglerne til deres Nybygger-hus.

Et par år senere forelskede parret sig i en 180 kvm murstensvilla fra 1920 ved Rude Strand syd for Aarhus, og de solgte derfor Nybygger-huset.

Selvom villaen var af ældre dato, havde Charlotte og Fredrik - efter 'Nybyggerne' og med et lille barn på armen - ikke mod på endnu en renovering, og planen var derfor bare at shine villaen op med en klat maling.

Men under tapetet viste sig at vente en grum overraskelse: skimmelsvamp.

Og skimmelsvampen var kun starten på endnu flere udfordringer. Så Fredrik og Charlotte måtte ændre planen og totalrenovere villaen - og nu er de, tre år senere, (næsten) i mål!

Resultatet er fyldt med de fineste farver og masser af flotte gør det selv-projekter.

Kom med indenfor hos Charlotte og Fredrik, og se den vilde forvandling.

Køkken træfronter
© Charlotte Jakobsen
Køkken træfronter

Køkkenet er et udstillingskøkken fra IKEA, som parret fik til halv pris, hvis bare de selv pillede det ned efter lukketid. Bordpladen er fra Cosentino og grebene fra VIllahus.

© Charlotte Jakobsen

Hvad faldt I for ved huset?
– Vi faldt uden tvivl for placeringen lige ved vandet og udsigten ud over havet. Derudover faldt vi for at huset er meget unikt med mange detaljer i sten og beton, som vi efterfølgende har blødet op med en masse varmt egetræ. Det er et hus med masser af sjæl.

Hvor meget er der blevet renoveret ved huset?
– Hele underetagen blev stort set ryddet, da vi opdagede skimmelsvampen, fordi man ikke kan vide sig sikker på, hvor meget det har spredt sig. Og da vi alligevel var i gang, valgte vi at lave plantegningen om, så vi fik et stort køkken-alrum i stedet for tre lukkede rum. Derudover skiftede vi alle gulve og lavede gulvvarme. Ovenpå har vi hævet til kip, fordi Fredrik med hans over to meter knap kunne stå oprejst.

Køkken med viktualierum

I køkkenet har parret valgt at få lavet et viktualierum. Reolen i viktualierummet er fra Ilva, knagerækken fra Hübsch og viskestykkerne fra Skall Studio.

© Charlotte Jakobsen

Har I kunne bruge noget af jeres erfaring fra ‘Nybyggerne’ og selv stået for noget af renoveringen?
– Nybyggerne har helt sikkert lært os, hvad der er nemt at gøre selv, og hvad der er smart at lade professionelle om, som fx at ligge fliser. Så udover, at vi selv har stået for det meste af nedrivningen i samarbejde med rigtige gode venner, så har vi fx også selv lagt gulv, malet og bygget nogle vægge.

Er I stødt på nogle udfordringer undervejs?
– Ja, masser! Havde vi vidst, hvad der ville dukke op af vandskader, skimmelsvamp, utætte vinduer osv. undervejs, havde vi nok mistet modet, inden vi var nået at gå i gang. Men nu er vi jo glade for, at vi kastede os ud i det.

Spisestue kaffeplads
© Charlotte Jakobsen
Kaffeplads

Parret har selv bygget kaffestationen i køkken-alrummet. Lampen er fra Muller Van Severen, fronterne fra Ikea, væghylden fra Koisk48th og fliserne på bordpladen og væggen fra Mosaikhjørnet.

© Charlotte Jakobsen

Hvilke DIYs har I lavet i forbindelse med renoveringen?
– Vores hjem er fyldt med store og små DIYs, men senest har vi lavet en kaffestation i køkkenet og bygget en væg-til-væg reol i stuen. Derudover er vi ret vilde med vores stenreol i atelieret og den indbyggede runde reol på børneværelset.

Indbygget reol

Den indbyggede reol i køkken-alrummet er bygget af reoler fra Trævarefabrikkernes Udsalg.

© Charlotte Jakobsen
Reol træ

Tremmereolen fra Thorvald Lissau, som Charlotte og Fredrik har købt på Lauritz, opdeler stuen og spisestuen.

© Charlotte Jakobsen
Sofabord marmor

Stuen er indrettet med en sofa fra Ilva, en gulvlampe fra Vitra, et sofabord fra Wabi Sabi Nordic og et maleri fra Lrnce.

© Charlotte Jakobsen

Hvordan vil I beskrive stilen i jeres hjem?
– Vi går meget efter et varmt udtryk, som vi skaber ved at bruge egetræ på både gulve, køkken, spisestuemøbler og reolen i stuen. Vi har ikke mange hvide vægge, men har i stedet brugt kalkmaling i en mere ”sandet” farve. Derudover har vi mange tekstiler og nips i form af fx keramik. Vi har boet sammen i mange år og afprøvet mange tendenser inden for bolig, men har nu fundet vores egen stil, som gør det til et hjem for os.

Spejl messingramme

Fliserne på badeværelset er fra Aarhus Bad og Fliser, vasken fra Cosentino, spejlet fra Nordahl og armaturet fra Axor og Hans Grohe. Væggene er malet i 'Morgendis' fra Jotun.

© Charlotte Jakobsen

Hvordan differentiere stilen sig fra jeres Nybyggerne-hus?
– I 'Nybyggerne' skulle vi indrette et helt nyt hus, og vi eksperimenterede med mange ting. Det hjalp os til at finde ud af, hvad der fungerede for os, hvad vi følte os hjemme i, og hvad vi ikke gjorde. Det har vi implementeret i vores nye hjem. Fx fungerer det ikke for os med hvide vægge eller sorte møbler. Vi fandt også ud af, at nybyg nok ikke var så meget os. Vi kan godt lide det gamle og skæve med nogle finurlige detaljer.

Klinkegulv

I en tilbygning til underetagen har Charlotte og Fredrik indrettet et atelier. Stenreolen med rum i forskellige størrelser er et af parrets gør det selv-projekter.

© Charlotte Jakobsen
Væghængt skab

Det væghængte skab i Charlottes krea-hjørne er lavet af husets gamle snedkerkøkken.

© Charlotte Jakobsen
Træbænk
© Charlotte Jakobsen
Knagerække træ

Spejlet i entréen er fra H&M Home, bænken fra Trævarefabrikkernes Udsalg, knagerækken fra Hübsch og hynden på bænken fra Curtain.

© Charlotte Jakobsen

Hvordan bruger I farver i indretningen?
– Det meste af vores hus er malet i kalkmaling i farven 'Kalk' fra Jotun. Det er ikke den mest vovede farve, men vi har tidligere oplevet hurtigt at blive træt af meget dominerende farver på væggene. I stedet har vi brugt lidt mere farve ved fx at male loftet i gang og entre blåt. Derudover har vi også malet børneværelset blåt og lavet et vægmaleri i soveværelset. Vi er bestemt ikke bange for farver og elsker tekstiler, kunst og møbler med farve. Mit nyeste farve-crush er sådan en chokolade/rød/brun farve, som jeg netop har malet vores nybyggede kaffestation i.

Fritagte bjælker

På førstesalen ligger blandt andet Charlotte og Fredriks soveværelse. Sengen er fra Bedre Nætter, sengebordet fra Trævarefabrikkernes Udsalg og væglamperne fra Le Klint. Vægmaleriet har Charlotte lavet.

© Charlotte Jakobsen
Fritlagte bjælker

I den anden ende af soveværelse er der udgang til altanen med udsigt udover vandet.

© Charlotte Jakobsen

Hvad er blevet jeres favoritspot?
– Det er uden tvivl vores altan i soveværelset med panoramaudsigt ud over havet. At vågne til solopgangen, og gå i seng til en stjerneklar himmel, får os altid til at føle os heldige.

Hvilken vægfarve er I blevet gladest for?
– Vi har i tre boliger (inklusiv vores nuværende) brugt farven 'Alladin' fra Jotun. Det er bare en dejlig blå farve, som vi aldrig er blevet trætte af. Blå er altid en sikker vinder for os!

Børneværelse hems

På førstesalen ligger også Viggo Toms værelse. Den runde indbyggede reol på børneværelset er et af parret DIY-projekter, mens gulvtæppet er fra Zara Home. Væggene er malet i 'Aladdin' fra Jotun.

© Charlotte Jakobsen
Indbygget hylder

De væghængte reoler er fra Trævarefabrikkernes Udsalg.

© Charlotte Jakobsen
Børneværelse med måne på væggen
© Charlotte Jakobsen
Flettede kurve

De flettede kurve på gulvet er fra Bonton, mens motivet på væggen er lavet af Pernille E.

© Charlotte Jakobsen

Er der noget, I ikke er i mål med endnu?
– Udover huset på 180 kvm er der også en kælder på 60 kvm, og den er vores store hængeparti. Men det er en dyr omgang. Derudover skal vi have lavet carport og skur.

Er der noget, I drømmer om at ændre/renovere på sigt?
– Vi vil gerne lave en have, som passer bedre til hele familiens behov, og så drømmer Charlotte om en hævet terrasse, så vi kan få endnu mere ud af havudsigten om sommeren. Med andre ord: der vil altid være projekter i det her hus.

Murstensvilla
© Charlotte Jakobsen