"Der findes så mange gode budgetmuligheder, når det kommer til indretning"

Karins smukke hjem er så misundelsesværdigt, at du vil føle en pludselig trang til at flytte til Sverige.

© @karinboowiklander

Lige uden for Göteborg bor Karin Boo Wiklander (34) sammen med sin mand David og deres to børn, Alicia og Gustaf. De bor i en stor, arkitekttegnet villa på hele 230 kvadratmeter, som giver masser af råderum til Karins indretningsideer og elskede designermøbler.

Hjemmets indretning er indbegrebet af den skandinaviske stil, hvor naturmaterialer, jordfarver og godt håndværk virkelig får lov til at komme til sin ret. Det hele i smuk harmoni med husets grå betongulve og lyse trælofter. Den gennemførte indretning foreviger Karin på de smukkeste billeder på sin Instagramprofil, hvor man nemt kan komme til at drømme sig væk til den svenske skovidyl.

Hvad kendetegner din Instagramprofil, og hvad er tanken bag den?

Tanken er at inspirere! Jeg deler for det meste billeder af mit eget hjem, ny indretning og design, men også livstil - alt sammen med mit eget personlige touch og min egen tone.

Beskriv din bolig- og indretningsstil.

Jeg vil sige, at jeg har en skandinavisk stil. Den er enkel, men stadig varm og personlig. Jeg kan rigtig godt lide bæredygtige og naturlige materialer, og så kan jeg godt lide designklassikere, som bliver endnu smukkere med tiden. Jeg lægger hellere penge i et dyrt møbel, som er tidsløst, frem for at købe et billigt for så er det af ringere kvalitet. Hvad angår farver, så foretrækker jeg at bruge toner i min indretning, som er taget fra naturen.

Hvad inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Jeg bliver inspireret af andre dygtige kreatører, og jeg bruger Pinterest en hel del. Jeg bliver inspireret af mange forskellige stilarter, ikke bare af det der matcher min egen stil. Naturen er også en stor inspirationskilde. En tur i skoven eller ved havet er vidunderligt!

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

En lænestol fra Norr11 som hedder 'Elephant Chair'. Jeg elsker den!

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Der findes så mange gode budgetmuligheder i dag, når det kommer til indretning. Mit tip er at købe de ting på budget, som du oftest skifter ud - det kan fx være puder. Du kan efterhånden få puder i lækkert, økologisk hør til en rigtig billig pris. Du kan også tage på loppemarked eller til antikvitetshandlere for at finde personlige ting, der kan sætte et præg på dit hjem.

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

Jeg elsker vores sociale rum med køkken, spiseplads og stue! Her er der næsten 6 meter til loftet. Et fantastisk rum som vi tilbringer rigtig meget tid i. Jeg er også vild med husets facade og de materiale, det er lavet i. Jeg synes, at betongulvet og træet skaber en fin kontrast af kølige og varme toner.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Mange siger at de er vilde med min stilrene og enkle indretning, fordi den stadig har personlighed og varme.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Åh, jeg har så mangle drømmemøbler! Jeg må indrømme at jeg har et blødt punkt for lamper, og jeg ville elske at indrette med en lofts- eller gulvlampe fra Serge Mouille.

Hvad tænker du over, når du vælger farver til dit hjem?

At det skal være harmoniske farver. Jordagtige, naturlige toner.

Hvordan har din indretning ændret sig de seneste 5 år?

Jeg er blevet meget mere enkel og skandinavisk i min stil. Tidligere boede vi i et hus fra 1920érne og dér var indretningen anderledes - dog med tendenser fra min nuværende stil. Nu indretter jeg også meget mere holdtbart, end jeg gjorde før i tiden.

Når du ser tilbage, er der så noget, du tror, du aldrig nogensinde bliver træt af at have i indretningen?

Min Wegner-stole!

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Jeg er faktisk i gang med et indretningsprojekt lige nu. Vi vil indrette et nyt soveværelse og lige nu sidder jeg med moodboards og planlægger - så sjovt!

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

Der findes så mange gode profiler, men nogle, som jeg har fanget min opmærksomhed på det sidste, er @simonehaag, @stinaninnas og @annie_lindgren.