Det tidligere lægehus gemmer på et farveunivers, alle vil have farvekoderne på

Hos Line indgår farven sort ikke i indretningen. Til gengæld elsker hun de fleste andre farver og lader gerne forskellige farver bliver mikset. Blandt andet har hjemmet 3 stuer, der er malet i hver sin nøje afstemte farve.

© @mitleagehus

I en 260 kvadratmeters arkitekttegnet palævilla med dertilhørende kælder på 140 kvadratmeter bor Line med sin familie på 5. Familien består af Line, hendes mand, som er selvstændig kok og deres tre 'krudtugler' på 9, 4 og 1 år.

Familiens hjem er et tidligere lægehus, hvoraf Lines instagramnavn @mitlaegehus er opstået. Med huset følger høje paneler, smukke radiatorskjulere, gamle vinduer, stuk og en masse andre smukke detaljer, som indikerer, at huset er en ældre dame.

Oprindeligt er Line uddannet inden for organisation og ledelse men arbejder i dag som freelance boligstylist, hvilket hendes hjem bærer tydelig præg af.

Især familiens 3 sammenhængende stuer, der er malet i forskellige nuancer, er Line stolt af. Farvevalget går heller ikke ubemærket hen hos Lines følgere.

Farvepaletten fører nemlig til masser af spørgsmål om farvekoder, som Line til følgeres fordel glædeligt deler ud af.

Læs med og bliv inspireret af familiens smukke hjem, hvor farver og 'finheder' er højt prioriteret.

Line og datteren Ellen.

© @mitlaegehus

Hvad er tanken bag din Instagramprofil, og hvad vil du gerne opnå med den?

Instagram har vist sig at være en god platform for mit ønske om at kunne arbejde freelance med forskelligartede opgaver. På den måde har mine ønsker med profilen ændret sig meget siden, jeg startede for et år siden. Jeg er overvældet over det netværk, man kan skabe samt de tætte relationer, man kan få i den virtuelle verden. Jeg drømmer om at knytte min kommende hjemmeside for mit virke til min IG-profil primo 2021 for på den måde at kunne få flere spændende opgaver på mit bord. Ligeledes har jeg mange planer og idéer med lægehuset, som jeg håber på at kunne realisere og dele på min profil.

Underetagen byder på intet mindre end 3 sammenhængende stuer, som Line efter mange overvejelser har valgt at male i 3 farveafstemte nuancer. Der er ingen tvivl om, at Line har en forkærlighed for farverne grøn og rosa.

© @mitlaegehus

Den første af stuerne er hvor TV'et og sofaen befinder sig. Her er TV'et placeret på en reol fyldt med bøger. Er du træt af at se på bogryggene, eller synes du, at farverne ikke passer ind i rummet, så er det en fin løsning at vende bøgerne om, ligesom Line har gjort det her. Det skaber et mere harmonisk og enkelt udtryk.

© @mitlaegehus

Selvom bøgerne er vendt om, er Line helt sikker på, hvor hver enkel bog står i reolen.

© @mitlaegehus

Den smukke Le Klint lampe sørger for hyggebelysning til læsekrogen i hjørnet af stuen.

© @mitlaegehus

Hvad håber du, folk tænker om dit hjem?

Jeg håber, at folk først og fremmest får noget inspiration af forskellig karakter. Dernæst at de kan mærke ‘mig, min stil og æstetik’. Og så håber jeg, at de glæder sig, som os, til at følge med på vores rejse med lægehuset - herunder kommende boligprojekter.

Hvad håber du, de ikke lægger mærke til?

Jeg lægger mange tanker og kærlighed i alt, hvad jeg lægger op. Så folk må lægge mærke til alt. Nuvel, der er ting, der ikke bliver delt. På den måde er min profil kun den ene side af mit og vores liv. Jeg følger selv profiler, hvor billederne er smukke og æstetisk flotte. Jeg bliver ikke inspireret af kaotiske billeder, babyrod, hverdagens trivialiteter - derfor deler jeg det sjældent på min profil.

Hvad er det vigtigste, du tænker over, når du skal i gang med at indrette et rum?

For mig er der ikke kun én ting, der er vigtig eller noget, der er vigtigere end andet. Det vil altid være 'de enkelte dele' i 'et hele’. Lyset, væggenes udformning, funktion, stemning, tråden til resten af hjemmet….

Den lysegrønne farve på væggen agerer smuk baggrund for billedvæggen, som træder ekstra frem.

© @mitlaegehus

Møblet i kreahjørnet har familien fået fra et vennepar, som ikke havde plads til det. Nu fungerer det som en skøn plads for ungerne, hvor de kan være kreative, samtidig med at alle remedierne kan gemmes væk bag lukkede låger, når det ikke bruges.

© @mitlaegehus
© @mitlaegehus

Et kig til Lines kontor.

© @mitlaegehus

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning?

I forhold til farver bliver jeg altid meget inspireret af bybilleder. Farvekombinationer på gammelt træværk, nuancer fra beplantning eller lignende. Generelt suger jeg inspiration til mig alle vegne fra og gemmer mentale billeder på nethinden, når jeg møder noget smukt. Jeg kan desværre ikke være super konkret, da jeg konstant opsamler inspiration fra alt, hvor mine øjne stopper op og tænker “hvor fint...”.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Det er en stor opslagstavle fra Manufakture i hør-canvas og eg, som skal hænge på mit kontor. Jeg har brug for på bedre vis at kunne visualisere mine projekter og opgaver. Samtidig er den smuk; nærmest som et møbel, og jeg kan hænge en masse finheder op, som gør mig glad rent æstetisk.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Det er klart at finde ting til indretningen brugt på loppemarkeder, på auktion, i genbrugsbutikker eller lignende. Der kan man finde de ting, der giver kant, viser personlighed, som skiller sig ud osv. Rent stylingmæssigt er det klart at få naturen ind i takt med årstidernes skifte; de ting krudtuglerne samler sammen, grenene og roserne fra haven. Alt dét, vi finder og tager med ind, fortæller historier og giver liv til indretningen.

© @mitlaegehus

Opslagstavlen er fra Manufakture og skal bruges til at planlægge og visualisere Lines ideer for fremtiden i hendes selvstændige job.

© @mitlaegehus

En stor reol, der fylder hele den ene væg, må være den perfekte løsning til en masse opbevaring på et kontor. Mapperne er som skræddersyet til rummene i reolen, og der er stadig plads til nips og pynt, så reolen stadig fremstår elegant og en fryd for øjet, mens der arbejdes.

© @mitlaegehus

Hvad er du allermest tilfreds med i dit hjem?

Det er klart mit farvekig igennem tre af stuerne og rummenes sammenhæng. Mørkegrøn til støvet grøn til rosa/beige.

Hvad synes du er den største misforståelse, når det gælder indretning?

At man kan tage udgangspunkt i billeder af andres hjem eller lignende, og så overføre det mere eller mindre direkte til sin egen bolig. Vellykket indretning skal tage højde for den enkelte persons historie, behov og drømme. Indretning bør på den vis bero på et sammensurium af mange indtryk og bevæggrunde.

Er der noget i dit hjem, du er sikker på, også er der om 10 år?

Lægehuset i sin grundform med alle dets fine detaljer; panelerne, den gennemgående trappe, rumfordelingen osv. Rent indretningsmæssigt vil der være de fleste af vores møbler, da jeg som udgangspunkt kun bor med og anskaffer mig nyt, som jeg kan se mig selv have resten af livet. Deraf kan jeg også have svært ved at ændre på min indretning. Heldigvis kan en styling ændre rummets udtryk gevaldigt.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Mine farvevalg. Og så får de fine paneler og store vinduespartier mange kommentarer med på vejen.

Husets smukkeste rum må afgjort være spisestuen med de originale høje paneler og gamle detaljer. Den mørkere brunlige farve på væggen lader detaljerne stå smukt frem og spiller godt sammen med de lyse træmøbler.

© @mitlaegehus

Det lange spisebord byder op til masser af gæster. Både spisebordet og stolene er fra Bolia.

© @mitlaegehus
© @mitlaegehus

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

En seng fra Hästens. For mig er alt forbundet med god søvn noget af det vigtigste, så det er noget, jeg drømmer meget om pt. med en baby i huset.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Lige nu kan jeg mærke, at jeg er begrænset af de mørke dage. Mange projekter kræver kunstigt arbejdslys, som jeg ikke er fan af. Derfor har jeg for nu sat flere boligprojekter i bero, og jeg vil gå i hi med min familie henover julen. Men helt konkret ligger der et DIY-projekt med en garderobeløsning på Ellens værelse og venter. Og i starten af det nye år skal jeg istandsætte og indrette den tidligere dagligstue på 1. sal, som er Augusts kommende værelse. Det involverer blandt andet, at jeg skal sætte tapet op for første gang.

© @mitlaegehus

Den originale, gamle trappe snor sig fra stueplan og op til loftet. På væggen hænger illustrationer af hver af de tre børn i huset og pynter.

© @mitlaegehus

Den lyse farve på væggen passer perfekt til husets detaljer. Her er et kig ind til den ældste af drengenes værelse.

© @mitlaegehus

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

Jeg bliver nødt til at fremhæve Sarah med profilen @octoberdetails. Hun får mig ned i gear, minder mig om skønheden i det enkle, og så prikker hun gevaldigt til alle mine drømme for lægehusets have.

Derudover byttede jeg gerne hjem med @kathrineiversen_ , som bor i den smukkeste herskabslejlighed i København. Hun sætter mig tilbage i tiden, da vi indtil for et år siden boede udelukkende i lejligheder i Aarhus C., og af og til savner jeg de mindre rammer. Kathrine har desuden en fremragende smag og et skarpt æstetisk øje.

Begge indretter de sig med færre farver, end hvad min mave tillader mig. Men de er til stor inspiration, såvel som mange andre er!

Valdemars værelse.

© @mitlaegehus

Datteren Ellens lyserøde værelse.

© @mitlaegehus

Forældresoveværelset, hvor en fin Le Klint lampe pynter på natbordet fra Trævarefabrikernes udsalg.

© @mitlaegehus

Line har et godt øje for møbler, der passer ind i den 'gamle' stil. Her er en antik kommode med plads til babytøj og toiletsager og en gammel fin slagbænk.

© @mitlaegehus

Det gamle badeværelse, som familien holder af, men som på sigt nok lader livet - især på grund af badeværelsets alder, hvor fuger og VVS-installationer trænger til en opdatering.

© @mitlaegehus